Иконата на френското кино от 60-те години Бриджит Бардо, по-известна

...
Иконата на френското кино от 60-те години Бриджит Бардо, по-известна
Коментари Харесай

86-годишната ББ скочи в защита на 3000 лисици

Иконата на френското кино от 60-те години Бриджит Бардо, по-известна в последните десетилетия като дейна защитничка на правата на животните, се мобилизира против планувано отстрелване на 3000 лисици в Северна Франция, съобщи ДПА.

" Разрешението за отстрелване на лисиците е скандално ", написа 86-годишната Бардо в отворено писмо до префектурата в Бове.  " Тези животни обогатяват биологичното многообразие и са значими съдружници на фермерите. Вашето позволение за избиването им не е нищо друго с изключение на послушание на ловното лоби ", ядосана е актрисата. 

Други организации за отбрана на животните към този момент стачкуваха против регулирането на популацията в окръг Уаз с в началото планувания отстрел на 1370 лисици, оповестява вестник " Паризиен ". Фактът, че префектурата усили броя на лисиците, които би трябвало да бъдат отстреляни до март идната година, на 3000 след подадено несъгласие, провокира неспокойствие. Посочената причина беше, че е належащо да се ограничи популацията на лисици, която се е нараснала заради анулацията на лова поради коронавирусната пандемия.

През 1986 година Брижит Бардо основава едноименната си фондация за отбрана на животните   със седалище в Париж и към 40 чиновници. Наред с други неща, Бардо се бори против лова на тюлени, тестването върху животни и жестоките способи на кръвопролитие. Тя изигра дейна роля против малтретирането на танцуващите мечки в Балканите и съфинансира парка край гр. Белица, където през днешния ден живеят на независимост 31 мечки от България, Сърбия, Албания и Северна Македония.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР