Играенето на подходящи за целта видео игри може да помогне

...
Играенето на подходящи за целта видео игри може да помогне
Коментари Харесай

Видеоигрите са полезни за деца с хиперактивност и липса на внимание

Играенето на подобаващи за задачата видео игри може да помогне на деца, наранени от хиперактивност и недостиг на вниманието, сочат резултатите от клинично проучване, представени от Ройтерс.

Разработилата лечението компания Akili със седалище в Съединени американски щати има намерение да я показа за утвърждение от Американското ръководство за надзор на храните и медикаментите през първата половина на 2018 година, откривайки пътища за това, което ще е първият сходен постановен "дигитален " артикул.

Случаите с хиперактивност и недостиг на вниманието се усилиха в целия свят през последните няколко десетилетия. На деца постоянно са предписвани медикаменти против хиперактивност и недостиг на вниманието. Продуктът на Akili употребява друг метод, обвързван с игра за стимулиране на избрани мозъчни зони.

В рамките на проучването, обхванало 348 деца и младежи, наранени от хиперактивност и недостиг на вниманието, продуктът AKL-T01 довел до статистическо значимо усъвършенстване спрямо контролната група, която употребила друга видео игра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР