Играчите на Фиорентина продължават да радват феновете си в заключителните

...
Играчите на Фиорентина продължават да радват феновете си в заключителните
Коментари Харесай

Фиорентина продължава да мечтае след успех навън

Играчите на Фиорентина не престават да радват почитателите си в заключителните моменти на 2017 година "Виолетовите " взеха значим триумф в гостуването си на Каляри, с цел да запазят живи упоритостите си за присъединяване в Европа следващата година.

Те надвиха с 1:0 над закъсалия си противник и по този начин към този момент шест мача подред в Серия А не познават усета на провалянето. За последно те паднаха от Рома при започване на ноември и оттогава страстите за последователите им са най-вече позитивни.

А триумфът на остров Сардиния не пристигна по никакъв начин елементарно за гостите от Флоренция. Те трябваше да чакат до заключителните минути на борбата, когато влезлият като запаса малко преди този момент Хума Бабакар означи единственото попадение. В края пък Жоао Педро от домакините беше изпъден с пряк червен картон, само че това не повлия на резултата.

Фиорентина стартира мача доста по-настървено и търсеше попадението още преди почивката. Но за злощастие на гостите, напъните на Джовани Симеоне най-малко на три пъти, както и на Сирил Теро не се увенчаха с триумф.

До почивката "виолетовите " обстрелваха противниковата врата близо 20 пъти, само че по този начин и не съумяха да я завладяват. Домакините рядко поглеждаха напред и си личеше, че ще са удовлетворени от нулевото тъждество. Така развръзката остана за втората част.

В нея още веднъж Джовани Симеоне, както още Милан Баделя и Марко Бенаси не можаха да се разпишат за гостите, а възможностите на Каляри бяха пропилени от Жоао Педро, Диего Фариас и Филипо Романя.

Така се стигна до 82-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава при едно центриране от директен свободен удар Федерико Киеза със задната част на главата си отклони топката към далечния ъгъл на вратаря, където непокрит беше оставен Хума Бабакар и той от близка отдалеченост прониза мрежата за 1:0.

До края на мача повече попадения не паднаха, а за отбелязване е директният червен картон за Жоао Педро от състава на домакините, само че това не се отрази на крайния резултат на борбата.

Така Фиорентина взе значими три точки и към този момент има 26 на седмата позиция, единствено на една от място в Зона Европа. Каляри записа втора поредна загуба и общо пети мач подред без триумф, като остава със 17 точки в долната част на таблицата, единствено на три над рисковата зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР