Играчите на Australian Open няма да е нужно да си

...
Играчите на Australian Open няма да е нужно да си
Коментари Харесай

Участниците на Australian Open ще могат да играят и с COVID-19

Играчите на Australian Open няма да е нужно да си вършат проби за COVID-19 и могат да играят, в случай че имат вируса, осведоми БиБиСи.

Просто искахме да последваме събитията в тенис общността сега, съобщи шефът на шампионата Крейг Тайли. Ние отидохме крачка напред, като направихме рекомендация да стоите настрани, когато сте заболели, добави той.

Изяснихме на нашите играчи, както и на нашия личен състав, че в случай че някой се усеща зле, би трябвало да си остане у дома. нашият медицински личен състав ще продължи наблюдението, разясни Тайли. Това е нормализирана среда за нас и, сходно на крикета, евентуално ще има играчи, които ще се конкурират с COVID-19, сподели още той.

Припомняме, че предходната година играчите трябваше да тестват всеки ден и да се изолират, в случай че са позитивни, а също по този начин трябваше да бъдат имунизирани. Това докара и до един от огромните кавги в тениса, обвързван с присъединяване на Новак Джокович в шампионата. Сърбинът дойде в Австралия, представяйки негативен тест за COVID-19. Регламентът обаче предвиждаше тенисистите наложително да се имунизират.

Между сръбският тенисист и управляващите в Австралия се развихри дълга борба, която обаче Джокович изгуби. Организаторите на Australian Open не пожелаха да създадат изключение за спортиста. Той не беше позволен за присъединяване, а визата му анулирана. Джокович бе депортиран от страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР