Играчът, представляващ страната ни на европейското първенство по електронен футбол

...
Играчът, представляващ страната ни на европейското първенство по електронен футбол
Коментари Харесай

Българският представител на eEURO 2024 ще бъде определен чрез турнир на УЕФА

Играчът , представляващ страната ни на европейското състезание по електронен футбол eEURO 2024 , ще бъде избран на селекционен шампионат, проведен от УЕФА . Надпреварата ще премине в 2 стадия през 2 поредни уикенда – 13, 14 и 20, 21 януари следващата година, оповестяват от „ Sports Management Bulgaria “. В него ще могат да вземат участие всички пълнолетни играчи на EA Sports FC , имащи българско поданство и употребяващи подпора PlayStation 5 . Записването за селекционния шампионат е налично до 12 януари –.

В първия уикенд кандидатите от страни с 64 или по-малко записани участници ще се срещнат между тях в онлайн единична елиминация с 2 мача. При страните с над 64 играчи ще се употребява формат Ladder Play – Best of 1 . Във втория уикенд на шампионата ще се проведат онлайн плейофи с двойна елиминация в 2 мача, в които ще вземат присъединяване най-хубавите 16 състезатели от всяка страна.

Общо 21 европейски страни ще дефинират представителя си в eEURO 2024 през селекционния шампионат на УЕФА. Останалите 32 участника ще бъдат посочени от националните си футболни асоциации. Всички 53 играчи ще бъдат разпределени на инцидентен принцип в 4 групи в идната фаза на eEURO 2024, която ще се организира още веднъж онлайн на 16/17 март 2024 година Двамата най-хубави състезатели от всяка група ще се класират за огромния край , който ще се организира офлайн през юли следващата година. Всеки от 8-те финалисти ще получи дял от наградния фонд , както следва – 7500 $ за 5-8 място, 10 000 $ за 3-4 място, 20 000 $ за финалиста и 30 000 $ за европейския първенец.

Участието на представител на България на eEURO 2024 е допустимо, с помощта на партньорството сред Български футболен съюз и фирмите Sports Management Bulgaria и Key Events and Communication.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР