Игра по игра: Пътят на Испания и Англия към финала на Световното първенство за жени през 2023 г.

...
Англия и Испания ще играят в първия си финал на
Коментари Харесай

Англия и Испания ще играят в първия си финал на Световното първенство по футбол за жени в неделя в нещо, което обещава да бъде близка афера между двете европейски супертежка категория.

Те определено заслужават да бъдат там, след като украсиха най-голямата сцена в женския футбол с качествени изяви и тактически умения.

Но как тези два отбора стигнаха до финала в Сидни, Австралия? Al Jazeera поглежда назад към своя дълъг и понякога неравен път към финала:

Испания 3-0 Коста Рика: 21 юли

Вълнуващо представяне на Испания през първото полувреме доведе до края на мача след три гола за 27 минути.

Вторият гол на Айтана Бомати, прекрасен крив удар в далечния ъгъл, със сигурност беше запомнящ се.

Испания пропусна дузпа по-късно и удари напречната греда, но нямаше съмнение, че Ла Роха е махнал крака си от педала през второто полувреме.

Англия 1-0 Хаити: 22 юли

Както често се случва, финалистите в турнира не започнаха с летящ старт.

Англия се бореше да победи Хаити, класиран на 53-то място в света, в ожесточена афера, разделена в крайна сметка от дузпа, дадена на Англия, след като Батчеба Луис от Хаити необяснимо чукна топката от въздуха с ръце, сякаш играеше волейбол.< /p>

Испания 5-0 Замбия: 26 юли

Ла Роха премина покрай Замбия, отбелязвайки два гола за 13 минути. Замбия за кратко прерасна в мача, но поредицата от голове през второто полувреме остави мача почивка.

Англия 1-0 Дания: 28 юли

Лъвиците почти не гръмнаха във втория си мач от турнира, тъй като надвиха датчаните само с един гол – обаче, голът на Лорън Джеймс в шестата минута, деликатен, издигнат къдрене извън зоната, беше възхитителен,

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР