Ига Швьонтек завоюва своята първа мейджър титла на твърди кортове

...
Ига Швьонтек завоюва своята първа мейджър титла на твърди кортове
Коментари Харесай

Швьонтек записа победа в първия си мач от US Open насам след контузия на Томлянович

Ига Швьонтек завоюва своята първа " мейджър " купа на твърди кортове по време на тазгодишния US Open, когато за следващ път показва преимуществото си пред всички останали. След огромния си успех полякинята реши да си вземе близо месец отмора, преди да се завърне на корта през днешния ден с присъединяване на WTA 500 конкуренцията в чешкия град Острава. На старта тя се изправи против Айла Томлянович, която победи именитата Серина Уилямс в последния мач в кариерата ѝ в Ню Йорк.

Днес австралийката още веднъж сподели високо равнище на игра и съумя да затрудни топ поставената, но травма при започване на втория сет принуди австралийката да се отдръпна от дуела прибързано. Така международната №1 продължава към четвъртфиналите след краен резултат 7:5 2:2 и отричане, като в борба за място измежду най-хубавите четири Швьонтек ще премери сили с Кейти МакНали или Катерина Мухова.

Двубоят стартира с изявено предимство на фаворитката, която постановяваше извънредно високо движение на игра и по този начин предизвикваше чести неточности от противничката си, с цел да се откъсне с 3:0 още на първата отмора. Впоследствие обаче австралийката подсети за качествата си и все по-често можехме да я забележим да подхваща контраофанзивни дейности. Това докара до връщане на пробива за 4:4, след което тя разполагаше с нови два брейкбола да си обезпечи опция да сервира за триумфа в частта. Тогава обаче представителката на Полша сподели класата си и устоя на напрежението, а минути по-късно на собствен ред доближи до сетболи на неприятелски сервис и завърши сета в своя изгода.

Високото равнище на игра се придвижи и във втората част, чието начало бе сложено от два оспорвани гейма, всеки от които приключил с пробив. В третия гейм обаче Томлянович получи контузия в коляното, след което се възползва от правото си на медицински таймаут, само че скоро по-късно реши, че не желае да рискува да утежни положението си и се отхвърли от срещата.

No.1 seed advances to the quarterfinals after Tomljanovic retires.

Final score: 7-5, 2-2
— wta (@WTA)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР