Ифтар символизира доброто разбирателство между религиозните общности в България, посочи

...
Ифтар символизира доброто разбирателство между религиозните общности в България, посочи
Коментари Харесай

Радев: Истинска победа не се печели с агресия и унищожение, а с мир и разбирателство

Ифтар символизира положителното съгласие сред религиозните общности в България, уточни президентът Румен Радев, който довечера е хазаин на празничната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На нея участват представители на всички публични вероизповедания в България, дипломати и общественици. Домакинството на президента на тържествената вечеря Ифтар е израз на почитание към традициите на мюсюлманите у нас, уточни в словото си президентът. 

" По силата на традициите, идният месец е отдаден на богоугодни каузи. В предизвикателни времена като днешните, човек е предназначен да вниква в силата на положителната воля и съпричастността ". 

Президентът прикани участниците в тържествената вечеря да осъдят дружно експанзията и войната в Украйна

" И да призовем дружно за нейното неотложно преустановяване! Историята ясно е посочила, че не разликите са проблем на човечеството, а разделянето и омразата. Че войната не взема решение проблемите, а в противен случай – задълбочава ги, причинявайки опустошения, гибел и големи премеждия. Че същинска победа не се печели с експанзия и заличаване, а с мир и съгласие ".

В месеца на Рамазан не би трябвало да забравяме нуждаещите се, приканва в словото си основният мюфтия Мустафа Хаджи: 

" Молбата ми към всевишния е за хората, които са притиснати от войни, принуждение и апетит. Убеден съм, че омразата няма да вземе превес, тъй като тя е израз на уязвимост, а вярващите са мощни хора ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР