Идната седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор

...
Идната седмица в България пристига на посещение европейският главен прокурор
Коментари Харесай

Намалява ли корупцията в България? Кьовеши идва да провери

Идната седмица в България идва на посещаване европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, поканена от премиера Кирил Петков, заяви правосъдният министър Надежда Йорданова в изявление за Нова телевизия.

По думите й, диалозите за това по какъв начин най-добре да противодействаме на " високата " корупция, изключително когато е обвързвана и с европейски средства, не престават.

„ Едно от значимите неща, върху които работим, е антикорупционната комисия да може да сезира директно европейските прокурори, тогава когато установи корупционните закононарушения с европейски средства “, добави Йорданова.

Министърката сподели още, че в сряда Народното събрание ще прегледа на първо четене законопроекта, който планува закриването на профилираното правораздаване.

„ Очаквам извънредно изчерпателен, евентуално и " парещ " спор в Народното събрание, който да огледа всички аспекти на законопроекта “, сподели още Надежда Йорданова и добави, че законопроектът е изработен извънредно точно.

Йорданова  добави, че чака скоро и законопроектът за промени в антикорупционната комисия да бъде подложен за разглеждане в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР