Идната седмица след средата ще има рязко снижаване на температурата,

...
Идната седмица след средата ще има рязко снижаване на температурата,
Коментари Харесай

Лудо априлско време: 30 градуса в понеделник, сняг в събота

Идната седмица след средата ще има внезапно намаляване на температурата, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В началото й вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще бъде до сдържан и с него ще се затопли още, дневните температури ще доближават и надвишават 30°, в обособени региони до 33°-34°, гласи прогнозата.

Ще бъде с раздрана висока облачност, която във вторник от югозапад ще се усилва, вплътнява и снижава. Привечер във вторник на обособени места в крайните западни региони е допустимо да превали кратковременно. В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури, към момента с раздрана облачност. Над западната въздушната маса ще се лабилизира и на доста места ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии с увеличаване напразно. Възможни са градушки. Има нараснала възможност за местни обилни количества дъжд.

Към вечерта и през нощта против четвъртък, с превръщане напразно от запад-северозапад, ще нахлува леден въздух. Сутрешните температури във вторник и сряда ще са много високи, в множеството места сред 13° и 18°, само че в сряда дневните ще стартират да се намаляват - доста в Западна България, където ще остават до 18°-20°, само че на изток ще са към момента до 26°-28°.

В четвъртък и петък ще е прохладно и захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, тук-там ще има и краткотрайни валежи; изначало над към 1100-1200 метра ще вали сняг, само че последователно границата дъжд-сняг ще се намалява.

Ще се намалят и нощните температури, а и дневните ще бъдат под климатичните правила за тази част от април, оптималните - до 20°, в петък тук-там и под 15°. В събота вятърът ще отслабне, превалявания ще има на малко места. Минималните температури ще са близки до нулата, на обособени места по високите полета в Югозападна България и под нулата, преобладаващите оптимални ще са сред 12° и 17°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР