Идеята за летящи таксита - евентуално без пилоти - се

...
Идеята за летящи таксита - евентуално без пилоти - се
Коментари Харесай

Летящо такси с нулеви емисии ще превозва пътници в Рим

Идеята за летящи таксита - вероятно без водачи - се популяризира по целия свят, като част от устрема за понижаване на тапите по пътищата и ограничение на замърсяването .

В четвъртък в Рим беше показано ослепително бяло летящо такси - Volocopter. То беше паркирано на площад покрай фонтана " ди Треви ", където на любопитните фенове беше разрешено да се качат.

Проектът, наименуван  VoloCity,  който е плануван и за Париж и Сингапур, дава обещание да води хората  от летището до града за 20 минути, без тапи и с нулеви излъчвания,  като се движи с оптималната скорост от 110 километра в час.

Първоначално таксито ще транспортира водача и един пасажер, " до момента в който не стартира да лети изцяло самостоятелно ", когато ще може да поеме двама пасажери, се споделя в взаимното прессъобщение, в което се афишират проектите.

За плана в Рим на " Фиумичино " е належащо да се разработят " отвесни летища " , които да разрешат на такситата да изхвърчат и кацат отвесно. 

Местните медии оповестяват, че цената на плануваното 20-минутно пътешестване от " Фиумичино " до центъра на града е 140 евро , спрямо такси, което коства 48 евро, или пътуващ 32 минути трен за 14 евро.

Информацията е на БГНЕС.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР