Идеята за детска болница към МБАЛ Лозенец е добра, защото

...
Идеята за детска болница към МБАЛ Лозенец е добра, защото
Коментари Харесай

Шефът на Педиатрията: Идеята за детска болница към МБАЛ ``Лозенец`` е добра |

Идеята за детска болница към МБАЛ „ Лозенец ” е добра, тъй като тя слага един главен проблем – този с комплексността на детското обслужване. Това е най-големият проблем в педиатричната помощ в цялата страна.

Това съобщи шефът на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев " доктор Благомир Здравков.

„ Всички сме единомислещи, че би трябвало да има напълно нова детска болница. Вариантът тя да бъде в карето на Правителствена болница е добър и съгласно мен, и съгласно експертите ”, сподели още той.

„ Безспорно материално-техническата база ще бъде по-добра. Механичното преместване на Педиатрията обаче не е задоволително. Трябва да се стъпи на добър разбор за настоящите потребности, кадровата обезпеченост и самата база – т. е. може ли Правителствена болница да поеме цялата Болница по детски заболявания. За да има сложна детска грижа са нужни и другите основни детски звена да бъдат приобщени ”, разяснява Здравков.

По думите му бъдещето на детската болница не би трябвало да става причина за спор сред лекарите от Педиатрията и болница „ Лозенец ".

Той е безапелационен, че в случай че зависи от него и екипа му – напрежение сред лекарите няма да има. В същото време обаче схваща и част от опасенията на медиците от болница „ Лозенец ”.

В сряда против сливането на двете лечебни заведения. Според лекари от здравното заведение има апетити към прилежащия парцел, а здравният министър Стойчо Кацаров търси реванш поради изгубени каузи против лечебното заведение в предишното.

От здравното министерство бяха безапелационни, че дворът на болница " Лозенец " е идеалното място за градеж на национална детска болница, а изискванията в Правителствена са допустимо най-хубавите за лекуване на деца през преходния интервал до завършването на градежа.

Директорът на " Лозенец " доцент Радосвет Горнев съобщи в изявление, " само че да не са обекти, като казино, мол ". Според него най-хубавият вид е това да е детска болница, която да е част от Правителствена.

Днес Стойчо Кацаров разгласи, че и че в бъдеще тя ще се трансформира в " най-модерния лековит и образователен център в страната ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР