Идеята на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се въведе

...
Идеята на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се въведе
Коментари Харесай

Българските туроператори заподозряха кампания срещу Занзибар

Идеята на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се вкара наложителна карантина от 14 дни за идващите от Занзибар българи разбуни духовете измежду туроператорите. Засега туристите, които се връщат от там трябва да показват само негативен PCR тест, изработен до 24 часа преди връщане в България, което подсигурява унищожаване на карантината от РЗИ. В момента в Занзибар има българи, които могат да бъдат неприятно сюрпризирани от новото предписание, което съгласно туристическите организации е безусловно неприемливо.

``Дойче Веле`` напомня, че напролет на миналага година държавното управление на Занзибар разгласи, че на острова коронавирус не съществува и спря всякаква инфомация за развиването на болестта и броя на заболелите. 

Според българските туоператори въвеждането на наложителна карантина е част от международна акция против Занзибар. На този стадий няма данни за завърнали се българи с позитивни проби за ковид, сподели за уеб страницата Travel News Николай Александров, шеф на туроператора “Карта холидей ”. Освен това всички нощувки и самолетни билети се предплащат и няма правно съображение парите да бъдат върнати, защото самолетните полети до Занзибар не са неразрешени, а хотелите там работят обикновено. Ето за какво съгласно туроператорите страната би трябвало да върне парите на клиентите, които са в правото си да се откажат от пътуването при по този начин създалите се условия и да си изискат назад цялата предплатена сума.

Павлина Русева, член на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници “Обединение бъдеще за туризма ” и шеф на “Сейф травел ” сподели, че на последната среща браншът е получил увещание от проф. Ангелов, че ще има предвидимост при въвеждане на нови ограничения. В останалите европейски страни се вкарват ограничения за 15 дни напред, а не в последния миг. Много хора са си взели отпуска, с цел да осъществят пътуването и няма по какъв начин да изкарат 14-дневната карантина без да вървят на работа.

При идването на летище София туристите непосредствено отиват в лаборатория, а туроператорът получава систематизирана информация за резултатите на всеки полет, каза Георги Пасев, маркетинг шеф туристическа организация ``Абакс``, която досега е осъществила най-вече полети до Занзибар. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР