Идеята е да се обновят тротоарите по цялата ѝ дължина,

...
Идеята е да се обновят тротоарите по цялата ѝ дължина,
Коментари Харесай

Предлагат ремонт на важна улица в Сарафово да се заложи в Бюджета на Бургас

Идеята е да се обновят тротоарите по цялата ѝ дължина, само че и да се изградят там, където ги няма

Ремонт на тротоарите на основна улица в развиващия се бургаски кв. Сарафово, оферират да бъде заложен в проектобюджета на община Бургас за 2023 година Идеята е на общинския консултант от в локалния парламент Костадин Андонов и касае предвиждането на средства за реновиране на тротоарната инфраструктура по ул. „ Ангел Димитров “ и построяването на нови пешеходни зони по нея там, където се постанова.

Няма да е неточност да се каже, че въпросната улица е една от най-важните за бързо растящия квартал на Бургас. Тя разделя Сарафово условно на две елементи и работи като съществена артерия, по която минава множеството трафик през обитаемото място. Ремонтът на улицата, съгласно поданици на кваратала, е неотложен от години, а тротоарите са към този момент обрасли в растителност и разместени от корените на дърветата.

В този смисъл обновяванет она улицата напълно няма да е лека процедура. Както е известно, Община Бургас от няколко години следва работещата тактичност да изчаква преди да поеме по пътя на огромни вложения за поправки, с цел да не се случва по този начин, че повреди в тръбопроводи и канализация да постановат наново асфалтиране на към този момент асфалтиран сектор. От ВиК подобен ремонт не са направили, а и към този момент няма информация, че даже е очакван.

Това значи, че обновяването на тротоарите на процедура все още е нерентабилно. Въпреки това обаче залагането на такава активност към бюджета на община Бургас за 2023 година би следвало да е решение, което най-малко ненапълно да форсира процеса. 

Дали общинските съветници ще се съгласят с концепцията – следва да стане ясно в края на месеца, когато е постоянната сесия на локалния парламент. Очаквайте детайлности!
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР