Идеята да бъдат съборени от върха гигантите Лидл, Кауфланд и

...
Идеята да бъдат съборени от върха гигантите Лидл, Кауфланд и
Коментари Харесай

800 малки магазина събарят Лидл, Кауфланд и Билла от трона в България

Идеята да бъдат съборени от върха колосите Лидл, Кауфланд и Билла в действителност е на масата.

До 2030 година 800 дребни магазина ще бъдат сложени под общ бранд на различен немски колос в търговията на едро, който е от 25 години в България.

Влизането на огромните хранителни вериги в България на процедура умъртви дребните квартални магазини, които бяха мощно известни в края на предишния и началото на този век. Последните 20 години беше натрапен изцяло нов метод на извършване на покупки. Манталитетът на българина обаче мъчно се трансформира. Да слезеш по чехли да си купиш захар, олио или яйца е повече от комфортен. Тези времена са напът да се върнат, посредством правилото на франчайз. Един от огромните търговци на храни на едро, който навлезе на българския пазар преди 25 години, към този момент предлага на совите клиенти по-малки търговци да отворят квартални магазини. Предложението е ориентирано най-вече към подкрепяне на дребния бизнес.

Първите 9 магазина под новата марка „ Моят магазин “ към този момент са факт. До края на настоящата година техният брой в цялата страна би трябвало да доближи 50. Плановете са до 2026 година техният брой към този момент да е 480, а до 2030-та магазините в цялата страна би трябвало да наброяват 800, съобщи " Факти ".

Изискването на дребните търговци, които решат да вземат франчайз, е най-малко 30% от стоката да е заредена от франчайзодателя. Последният поддържа финансово дребния търговец в оформянето на новата визия на магазина, за да е по-привлекателен за клиентите. Стоката, която получават от търговеца на едро ще е с най-малко 25% марж в цената. Така дребният търговец взема решение каква надценка да постави, с цел да е по-привлекателен за крайния клиент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР