"Идеалният годишен доход" за добър живот е максимум 95 хиляди

...
"Идеалният годишен доход" за добър живот е максимум 95 хиляди
Коментари Харесай

Парите наистина купуват щастие

"Идеалният годишен приход " за добър живот е най-много 95 хиляди щатски $, пресметнаха американски учени, само че предизвестиха, че всяка сума над тази прави човек трагичен, заяви в. "Дейли мейл ".

Екипът от университета "Пардю " в Съединени американски щати откри, че годишен приход в интервала 60-54 хиляди щатски $ обезпечава прочувствено благополучие. Максимумът, който хората би трябвало да печелят, с цел да са удовлетворени от живота, е 95 хиляди $ за година. Ако изкарват повече пари, те може да се концентрират напълно върху материалните придобивки и да бъдат нещастни. Сумата въпреки всичко варира в другите места по света, като в по-богатите региони е по-висока.

Изследователите използваха данни от международно изследване на "Галъп ", в което са взели участие над 1,7 милиона души от 164 страни. Екипът откри, че има оптимална стойност на приходите, която прави индивида благополучен.

"Може би е изненадващо, защото това, което виждаме по тв приемника и ни споделят от рекламите е, че няма таван, що се отнася до цената на щастието. Оказва се, че има подобен ", сподели Андрю Джеб, началник на проучването и докторант в университета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР