ибератака срещу най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи "Cosmote" миналия

...
ибератака срещу най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи "Cosmote" миналия
Коментари Харесай

Мащабна кибератака в Гърция: премиер и правителство с откраднати данни

ибератака против най-голямата гръцка компания за телекомуникационни мрежи "Cosmote " предишния месец е довела до приключване на данни на милиони гърци, оповестява "Keep Talking Greece ".

Милиони телефонни позвънявания са станали обществено притежание и по този метод е откраднато голямо количество данни.

Сред изтеклите диалози са били и телефонни позвънявания на министър-председателя и държавни чиновници, заяви вестник "То Вима ".

Според информацията във вестника, голямото приключване на информация е резултат от хакерска атака от незнайни извършители, които са записали десетки милиони телефонни позвънявания и SMS-и в интервала 1-5 септември 2020 година

Откраднати са данните от телефонни позвънявания от стационарни и мобилни телефони.

Според "То Вима ", огромният въпрос е въздействието на хакерската атака от "кражбата на данни на националната сигурност ".

Ръководителите на "Cosmote " означиха, че електронното "нападение " е от чужбина, и показаха вяра, че това може да е направено по "търговски " - рекламни аргументи.

"Компанията неотложно блокира достъпа, взе всички нужни ограничения и уведоми способените органи още в първия миг ", се споделя в публично известие на "Cosmote ".

В ход е следствие на случая и до момента няма индикации за издание или друго потребление на нелегално добитите данни.

Феноменът на хакерските атаки в международен мащаб е всекидневие за всички софтуерни системи на компании, организации и институции.

Според компанията, нейните системи за киберсигурност отблъскват над 500 000 злонамерени офанзиви на трети страни всеки месец.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР