+ + + и ½ от 5A Haunting in Venice

...
+ + + и ½ от 5A Haunting in Venice
Коментари Харесай

Кино | Призраци във Венеция на Кенет Брана по Агата Кристи

+ + + и ½ от 5A Haunting in Venice Режисьор: Кенет Брана С: Кенет Брана, Тина Фей, Мишел Йео, Джейми Дорнан, Джуд Хил, Кели Райли, Камий Котен, Кайл Алън Времетраене: 103 мин. Още от същото: " Смърт на Нил "
С A Haunting in Venice Брана качва качеството на акомодациите си по Агата Кристи ( " Убийство в Ориент Експрес ", 2017; " Смърт на Нил ", 2022). Избрал е едва прочут разказ от залезните години на писателката (Hallowe`en Party, 1969), с повече независимост на интерпретацията. Върнал е действието през 1947 година с живия още фантом на войната, а вместо в покрайнините на Лондон сме в пропита с горест и секрети есенна Венеция.

Детективската нишка е обогатена с свръхестествен хорър. Рационалният инстинкт на Поаро (Брана), както и целостта на мустаците му - давят го в купел с ябълки, са на тестване.

Разочарован от хората и бога, Поаро се е отдръпнал при венецианската си градина и домашните сладкиши. Енергична американска писателка на престъпни романи (Тина Фей) го връща в играта. Преди година от балкона си в канала е паднала дъщерята на богата оперна дива (Райли). Световен медиум (Йео) ще вика духа й в тъмно палацо със скелети в мазето. Поаро е там, с цел да я разобличи, само че самият стартира да вижда призраци.
Реклама
Брана работи с оператора си от автобиографичния " Белфаст " (2021) Харис Замбарлукос, занаятчия на светлината и сянката. Проникващата музика е на исландската челистка с " Оскар " Хилдур Гуднадотир ( " Жокера ", " Тар " ). Детайлите на страха са готически пресилени (като в личния " Франкенщайн " на Брана), атмосферата е настоящо лице.

Събраните за сеанса очевидци на гибелта са също и обвинени с претекст за ликвидиране. Момченцето от " Белфаст " Джуд Грей е с значима роля на един дребен Поаро, чете Едгар Алън По и " чува " гласове. Джейми Дорнан отново е татко му, травмиран от войната фамилен доктор. Случва се ново ликвидиране в затворена стая, къщата е откъсната от света поради бурята, Поаро е съм със " сивите си кафези ". И с призраците този път.

Духът на Агата Кристи се усеща комфортно и в нова жанрова среда. Пътят за още срещи на Брана с фамозните мустаци е отворен.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР