И вторият доклад от проверките, назначени в МВР във връзка

...
И вторият доклад от проверките, назначени в МВР във връзка
Коментари Харесай

Министър Радев още се чуди кого и как да накаже за пропуска на летище София

И вторият отчет от инспекциите, назначени в Министерство на вътрешните работи по отношение на пропуща на Гранична полиция, при който над 40 души от полет от Париж до София бяха позволени да преминат без наложителните гранична и паспортна инспекция, е подготвен. В момента дирекция " Човешки запаси " във вътрешното ведомство го обследва обширно. Министър Валентин Радев е дал повече време за доизясняване на изводите му и затова след 6 май ще стане известно кой граничар и с какво ще бъде осъден за пропуща от края на март.

Това изясни министърът пред публицисти, след съвещание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, на която участва за блиц надзор.

" Дисциплинарната инспекция се прави от управлението на основна дирекция " Гранична полиция " и ние като орган дирекция " Човешки запаси " ги следим и като има нещо, което не е ясно на министъра, ние връщаме материала. Не желая да бързам, желая всичко да е ясно, защото беше жестоко погазена най-малкото работната дисциплинираност и разпоредбите за защита на въздушната граница ", разяснява Радев.

Докладът от другата инспекция - на дирекция " Вътрешна сигурност " постъпи в Министерство на вътрешните работи на 27 април и от него се схваща, че в дейностите на граничарите нямало предумисъл. " Това е изрично вътре. Там не споделят, че има предумисъл. Има разнообразни термини са употребявани и постоянно се чудя кой да кажа от тях - нарушение на индустриалната дисциплинираност ". В началото и самият Радев е имал съмнения за предумисъл, само че от този отчет се оказало, че не е по този начин.

След като Министерство на вътрешните работи завърши обследването и на втория отчет, министърът ще " реши какви са вините, какво ще създадем, кого ще разместим, кого ще накажем, по какъв начин тъкмо ще се случи. Моята единствена цел не е да санкционирам, доста добре звучи това - уволнихме трима или десетима, по-добре да ги накараме да работят добре или да намерим други, които да свършат работата, тъй като границата би трябвало да бъде защитавана, с санкции няма да бъде. Макар че и това се прави и по този начин е написано в закона и ние ще го осъществим с цялата му мощ ", съобщи на край Радев.
Веднага откакто стана прочут пропускът на летище София, се разбра, че 13 граничари са отстранени, а обясненията им за случая бяха, че някои от тях са се намирали пред постройката на терминала, едни са декларирали, че са отишли да ядат, други до тоалетната, а трети, че са пушели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР