И военни се събират на протест в пловдивското село Войводиново.

...
И военни се събират на протест в пловдивското село Войводиново.
Коментари Харесай

Ген. Шивиков зове военни на протест във Войводиново

И военни се събират на митинг в пловдивското село Войводиново. Недоволството си те ще изразят в петък от 18 часа пред църквата в селото. За митинга във Facebook апел насочи някогашният пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков. Пред Дарик той изясни, че имат позволение за провеждането му и че досега наличието си са удостоверили хиляда души.

В митинга ще се включат военни - настоящи и от запаса, както и жители от разнообразни градове в страната. Протестът не цели провокация, а да покаже, че законите би трябвало да важат еднообразно за всички етнически групи в страната. Митингът ще изрази поддръжка за служителите на реда да бъдат решителни и твърди при всяко нарушение на закона, както и поддръжка за кметовете на обитаеми места да подхващат безапелационни дейности по отношение на нарушителите в циганските гета.

Съпричастни със своя сътрудник ефрейтор Валентин Димов разузнавач-парашутист, който на Йордановден бе пребит от двама младежи роми след направена от него забележка на пътя, настоящи военни и военни от запаса също взеха решение да се съберат на митинг във Войводиново. Призивът насочи ген. Димитър Шивиков в обществената мрежа.

„ До всички парашутисти, елате да се съберем на 11 януари 2019 година в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и фамилията му. Да кажем не на циганския произвол. С българските флагове и синята барета “, написа ген. Шивиков.

Пред Дарик той сподели, че никой не може и няма право да се гаври с един български боец. Протестът няма за цел провокация, безапелационен е той: „ Ние целим първо да потвърдим, че сме единни като нация и като българи, второ, че законите би трябвало да важат за безусловно всички етнически групи, без разлика българи, роми, турци, евреи, помаци и така нататък Искаме да помогнем и да подкрепим нашите сътрудници от полицията, че те би трябвало да бъдат при каквато и да е обстановка твърди и решителни. Защото те постоянно са сред чука и наковалнята и някой път, в случай че реагират, употребявайки помощни средства, всевъзможни защитни организации надават писък, че полицията си надвишава правата. А къде са в този момент правозащитните организации на човешките права, които си мълчат сега? Защо не вземат отношение? Ние желаеме по този метод да изразим нашата съпричастност и към сътрудниците служители на реда да бъдат решителни и твърди при всевъзможни похищения и нарушение на законоустановените правила в страната. Не на последно място, да подкрепим и кметовете на обитаеми места, тъй като този проблем не е единствено във Войводиново. Във всяко обитаемо място има такива гета, те са бомба със закъснител и голяма част от кметовете се опасяват да подхващат съответни дейности ”.

До нощес наличието си бяха декларирали хиляда души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР