И ВМРО взеха отношение по темата с новото име на

...
И ВМРО взеха отношение по темата с новото име на
Коментари Харесай

ВМРО ще следи внимателно дали Македония спазва Договора за добросъседство

И Вътрешна македонска революционна организация взеха отношение по тематиката с новото име на Македония . " Трябва да внимаваме за това дали Македония ще извършва контракта за добросъседство. В годините на преход виждахме другите ръководещи в Македония, които имаха разнообразни политики към България и българите там ", разяснява депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов.

 
" Ние приветстваме това, че Гърция и Македония откриха компромис и един проблем на Балканите ще бъде решен, тъй като, когато страните към България са постоянни и нямат проблеми, тогава и българската страна ще бъде по-успешна и постоянна ", уверен е националният представител.

 
Той посочи, че Вътрешна македонска революционна организация продължава да следи деликатно дали Македония извършва Договора за добросъседство и дали са зачитани правата на над 100 000 българи, живеещи там.

 
" За нас е значимо договорът да се извършва, всички фалшификации в учебниците по история да бъдат отстранени и правата на българите там да бъдат зачитани. Само тогава ще повярваме, че новото ръководство в Македония желае да промени нещата и да наложи нов модел на добросъседски връзки с всички страни на Балканите ", съобщи Юлиан Ангелов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР