И в най-студените дни силите на НАТО - KFOR, продължават

...
И в най-студените дни силите на НАТО - KFOR, продължават
Коментари Харесай

Коледа с военна мисия: И по празниците силите на НАТО в Косово продължават да патрулират

И в най-студените дни силите на НАТО - KFOR, не престават да патрулират на границата сред Косово и Сърбия. Хилядите военни, ситуирани в региона, също означават коледните празници, само че извършват и служебния си дълг.

Близо 600 от тях са от армията на Съединените американски щати.
Трудно е да бъдеш надалеч от вкъщи по време на празниците, само че имаме значима задача и сме щастливи, че сме тук. Ще продължим да работим по време на празниците. Ще честваме, само че след това бързо се връщаме на работа, незабавно откакто приключат тържествата, които сме възнамерявали.
боен

Много от бойците се надяват скоро още веднъж да бъдат с околните си. Тази година обаче честват Коледа с ротата си в Косово.

„ Ако ви опиша какъв брой ми е мъчно, ще се разплача. Опитвам да се разпръсквам, само че освен с значимата работа тук. Правя празнични неща, декорирам, сътворяваме празнично въодушевление дружно с останалите военни, които са надалеч от фамилиите си. Така се любуваме на празника и не сме толкоз тъжни, че сме надалеч от околните “, споделя различен военнослужещ.

Заради напрежението сред Косово и Сърбия през последните месеци от KFOR усилиха силите си в региона. След престрелката в село Банска, при която починаха косовски служител на реда и въоръжени етнически сърби, НАТО изпрати още военни, с което броят им доближи близо 4800.

Мироопазващата задача работи на територията на Косово от съвсем 25 години. В нея вземат участие общо 27 страни, измежду които България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Турция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР