И в момента продължават снимките на новия сезон на Игри

...
И в момента продължават снимките на новия сезон на Игри
Коментари Харесай

Зловещ кадър от нашето море, докато снимат Игри на волята

И сега не престават фотосите на новия сезон на " Игри на волята ", научи Plovdiv24.bg . Според осведомени всичко е във крайна фаза и екипът скоро ще напусне региона. Кадър в обществената мрежа Facebook е уловил миг от предаването, което се снима на Попския плаж в Царево.

" Нека обобщя информацията - към момента снимат, имаше борба на поляната, само че не ни позволиха, тъй като са към финала и беше елиминация. До другите уреди на плажа ни пуснаха ", изяснява жена, която през вчерашния ден е била на мястото на фотосите.

Попският плаж е ситуиран в най-северната част на морското градче. Пясъкът е дребен и мек. На фотоса обаче се вижда и така наречен Призрачен град, прочут още и като Мъртъв град.

Историята: 

" Призрачният град " на Българското Черноморие - по този начин е прочут изоставеният градеж на комплекс " Коста дел Кроко " край Царево. В бетонните остатъци са заровени милиони левове на бъдещи притежатели на парцели край морето, както и фантазиите на притежателите на земята, които нито ще получат облага от нея, нито могат да я употребяват.

Строителството на комплекса “Коста дел Кроко “ стартира през 2007 година. Комплексът има размерите на един дребен град, защото потенциалът му е за 2500 души. В него бе планувано да има петзвезден хотел, жилищен и търговски комплекси, бизнес център, административна постройка, болница и други, с обща разгъната застроена повърхност от над 60 хиляди кв.м.

Инвеститор е компанията, опериращата с съветски капитали " Лаудис Холдинг Груп ", която обещаваше да вложи в комплекса над 60 млн. евро. Тя изкупува против обезщетение частни парцели на 6-7 притежатели. 

Залезът на " Коста дел Кроко " настъпи освен поради отговорности на бизнесмена към финансиращата банка и строителя в годините на рецесията за ваканционните парцели, само че и поради проблеми със самия вложител. Тогавашният притежател на " Лаудис " Константин Циганов беше задържан през 2010 година, когато ДАНС издаде заповед за експулсирането му като рисков за националната сигурност. Той беше апетитен за водач на Уралмашката незаконна формация и търсен от 2005 година от Интерпол.

Собствениците не могат нито да продадат земята си, нито да я употребяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР