И в КАТ-Пловдив вече поставят от новите табели за електрически

...
И в КАТ-Пловдив вече поставят от новите табели за електрически
Коментари Харесай

КАТ-Пловдив вече поставя новите табели за електромобилите

И в КАТ-Пловдив към този момент слагат от новите табели за електрически коли. Това заяви за " Марица " шефът на бранш " Пътна полиция " в града под тепетата гл. инсп. Йордан Милушев. По думите му, новите отличителни табели са налични в Пловдив от 7 декември, като досега чиновниците са сложили от тях на 15 електрически возила. 

Цифрите на новите регистрационни номера са изписани в зелено. Те имат наложителните реквизити – знамето на Европейски Съюз и съкращението BG. При табелите на колите има 8 знака. Първите два не съставляват буквено редуциране на регионален град, както при другите коли, а са ЕА (електрически автомобил), 4-цифрен номер и още два буквени знака. Това значи, че номерът няма да подсказва от коя област е возилото. При ел. мотоциклетите пък общият брой на всички знаци е с 1 по-малко. Те стартират със съкращението ЕМ (електрически мотоциклет/мотопед), 4-цифрен номер и писмен знак.

Собствениците, които към този момент имат електрически коли, могат да продължат да ги карат със старите, бели номера, като при предпочитание могат и да ги сменят с нови. Досега зелените табели на електрическите автомобили са въведени в над 10 страни по света.

" Новите номера се издават само на електрически автомобили и не включват хибридните коли ", акцентира гл. инсп. Йордан Милушев. 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР