И в ден №100 от нападението на Хамас над Израел,

...
И в ден №100 от нападението на Хамас над Израел,
Коментари Харесай

Ден №100: Войната в Газа взе поредните си жертви

И в ден №100 от нападението на " Хамас " над Израел, офанзивите в линията Газа не стопират, оповестява локалното издание Times of Israel.

След близо 24 часа тишина сирени, алармиращи за въздушна паника още веднъж са се чули в три селища, намиращи се по границите на линията Газа. Противотанкова ракета, изстреляна от терористичната формация " Хизбула " е лишила живота на 76-годишна жена, която след това умряла от раните си. При пряк удар по дома им живота си изгубил и нейния наследник. Съпругът не дамата е признат в болница в тежко положение.

Припомняме, че малко по-рано през днешния ден друга ракета лиши живота на 40-годишен израелец. От офанзивата са потърпевши още двама души - 70-годишна жена и 74-годишен мъж.

В същото време израелският министър-председател Бенямин Нетянаху съобщи, че чака войната да продължи с месеци. Все отново той означи като позитивен обстоятелството, че близо половината от взетите заложници са освободени.

" Правим всичко допустимо, с цел да може всеки да се прибере вкъщи ", съобщи Нетянаху.

Това се случва дни преди Израел да гласоподава бюджета си за 2024 година Премиерът увери, че в него ще бъдат заложени средства, които да подкрепят военнослужещите и техните фамилии.

Нетянаху увери, че приемането на бюджета няма да отнеме повече от ден.
 Израелец е бил погубен от противотанкова ракета на
Израелец е бил погубен от противотанкова ракета на " Хизбула "

Още двама души са ранени при нападението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР