И тя отиде дори по-далеч, добавяйки: Не вярвам, че тези

...
И тя отиде дори по-далеч, добавяйки: Не вярвам, че тези
Коментари Харесай

Суела Брейвърман е „извън контрол“: Министърът на вътрешните работи предизвика нов скандал заради „подстрекателска“ вестникарска статия

И тя отиде даже по-далеч, добавяйки: „ Не имам вяра, че тези маршове са просто зов за помощ за Газа.

" Те са изказване за състезание от избрани групи - изключително ислямисти - от типа, който сме привикнали да виждаме повече в Северна Ирландия.

" Освен това, тревожно напомнящи за Ълстър са отчетите, че някои от уредниците на съботния марш групи имат връзки с терористични групи, в това число Хамас. "

Израел-Газа последно: „ Обстоятелство за сигурност " принуждава затварянето на граничния пункт Рафах

Това докара един някогашен министър от кабинета на торите изпрати известие до Бет Ригби от Sky, казвайки: „ Това е изцяло обидно и не знае какво е мнението на хората в Северна Ирландия по въпросите на Израел и Газа.

Суела Брейвърман упреква Мет в „ двойни стандарти " във връзка с пропалестинските митинги

„ Би било добре да знаем какво знае тя за това какво мислят хората от NI за настоящата обстановка в Израел и Палестина, преди да хвърля клюки.

" Ясно е, че министърът на вътрешните работи се грижи единствено за неправилните си желания за водач, в сравнение с за отговорно водачество като министър на вътрешните работи. "

В публикацията госпожа Брейвърман също твърди, съществува двоен стандарт в Met.

„ Десни и националистически протестиращи, които вземат участие в експанзия, с право биват посрещнати със непоколебим отговор, само че пропалестинските тълпи, показващи съвсем идентично държание, са значително пренебрегнати, даже когато очевидно нарушават закон? “

Призовавайки митингите да бъдат следени „ независимо “, министърът на вътрешните работи също по този начин сложи под подозрение за какво митингите за Black Lives Matter могат да продължат по време на пандемията от Коронавирус, до момента в който „ на възразяващите против блокиране не беше обещано четвърт от полицията за публичен ред ".

Министър: „ Не бих ги описал като маршове на омразата "

Прочетете още:
Анализ: Колко още може Сунак да търпи Брейвърман?
Анализ: Приятно ли е на Брейвърман позицията на най-противоречивия министър в кабинета?

С думи, които като че ли натрупват напън върху комисаря сър Марк Роули, тя заключи: „ Този ​​уикенд обществеността ще чака да види настойчив и самодеен метод към всевъзможни прояви на ненавист, нарушение на изискванията и общ хаос. "

В отговор на публикацията на госпожа Брейвърман Ивет Купър, вътрешният министър в сянка, я разказа като „ отвън надзор ".

Тя написа в X, прочут преди като Twitter: „ Нейната публикация довечера е извънредно безконтролен, рисков опит да се подкопае уважението към полицията в внимателен миг, да се раздра оперативната самостоятелност и да се разпали напрежението в общността.

„ Не различен министър на вътрешните работи на която и да е партия в миналото би направил това. “

А кметът на Лондон Садик Хан разгласява: „ Статията на Home Sec в The Times е неточна, подстрекателска и безотговорна.

„ В време, когато би трябвало да се стремим да обединим общностите - тя ги разделя. Министерството на вътрешните работи би трябвало да поддържа полицията, с цел да защищити всички в този внимателен миг, а не да прави работата им по-трудна. “

А либералдемократите я упрекнаха, че „ води акция за водачество на Консервативната партия, а не на Министерството на вътрешните работи ".

По-рано в сряда министър-председателят Риши Сунак призна, че ще се организира пропалестински марш в Деня на примирието - само че разказа митинга като " непочтителен ".

Срещна се с шефа на полицията, който е „ виновен " поради митинга

ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ:
Депутатът от Лейбъристката партия подава оставка като министър в сянка поради позицията на Стармър по отношение на прекратяването на огъня в Газа

След среща лице в лице със сър Марк, той сподели, че началникът на столичната полиция ще бъде държан виновен за решението си да даде зелена светлина на демонстрацията.

Той сподели в изказване: „ Планираният митинг в събота е не просто пренебрежение, само че оскърбява нашата сърдечна признателност към паметта на тези, които дадоха толкоз доста, с цел да можем през днешния ден да живеем в независимост и мир.

„ Но част от тази независимост е правото на кротичък митинг. И пробата за тази независимост е дали нашият ангажимент към нея може да преживее дискомфорта и разочарованието на тези, които желаят да я употребяват, даже и да не сме съгласни с тях. Ние ще издържим този тест и ще останем правилни на нашите правила. “

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър упрекна господин Сунак в „ плашливост “ поради „ разправата “ с полицията.

Той написа в Туитър: „ Възпоменателните събития би трябвало да се почитат. Точка.

" Но индивидът, който министър председателят би трябвало да потърси отговорност, е неговият вътрешен секретар. Да се ​​караш с полицията, вместо да работиш с нея, е плашливост. "

Даун стрийт отхвърли пробвайки се да окаже напън върху Met, който е оперативно самостоятелен, и настоя, че срещата е била за „ търсене на уверения “, че техният метод е „ постоянен “.

Десетки хиляди демонстрираха в Лондон през последните седмици против палестинските смъртни случаи във войната Израел-Хамас - с 29 задържани по време на четвъртата седмица на митингите предходната събота, по време на които бяха хвърлени фойерверки.

Изображение: Маршрутът, който маршируващите възнамеряват да поемат в Деня на примирието

Организаторите на митинга тази събота споделят той ще бъде „ много надалеч “ от Кенотафа – отивайки от Хайд Парк, на към една миля от военния мемориал в Уайтхол, до посолството на Съединени американски щати – и няма да стартира преди да настъпи безмълвие в 11 часа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР