И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за

...
И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за
Коментари Харесай

Режат ни милиард по Плана заради добри резултати в икономиката. Според Борисов това е провал и некадърност -

И това държавно управление, и служебното държавно управление безусловно провалиха Плана за възобновяване. Губят се милиарди от несръчност и безнаказаност. 

Това разяснява през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в централата на партията във връзка новината, че финансирането на българския План за възобновяване и резистентност ще бъде понижено с 578 млн. евро или над 1.13 млрд лева). Така вместо 6.27 милиарда евро България ще разполага с 5.69 милиарда евро, с цел да се възвърне от отражението на пандемията от COVID-19 върху българската стопанска система посредством промени и осъществяването на планове до 2026 г. 

Всъщност повода за актуализирането на проекта е, че стопанската система ни се развивала по-добре от предстоящото и страната ни имала потребност от по-малка безвъзмездна поддръжка. Това излиза наяве от данни за икономическия напредък, оповестени от Европейската комисия преди дни и представени от " Дневник ".

Корекцията на проектите на всички страни е заложена в регламента за програмата за възобновяване на Европейски Съюз NextGenerationEU. Той беше признат, преди да са ясни данните за действителния стопански удар вследствие на пандемията, заради което в разпоредбите се предвиждаше актуализация на помощта. 

Говорител на Европейската комисия съобщи, че с цел да не се отхвърля от планове, които към този момент са включени в проекта за възобновяване, София може да попълни разликата със лични средства или да си изиска заемната част от проекта за възобновяване, която до момента не е била потърсена.

България има право на до 4.5 милиарда евро заем по линия на Плана. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР