И тази зима по традиция на дневен ред стои въпросът

...
И тази зима по традиция на дневен ред стои въпросът
Коментари Харесай

Демонстрация на живо: Кой и как премахва ледените висулки в столицата?

И тази зима по традиция на дневен ред стои въпросът кой е виновен за почистването на ледените висулки, които могат да се видят на съвсем всяка постройка в столицата. Макар и красиви, неведнъж те основават причина за съществени произшествия. Задължение да отстранен рисковите ледени парчета имат притежателите на всички жилищни здания и търговски обекти. Дали това, го вършат ревизираха Тереза Ставрева и Ивайло Стоянов. А другояче, за последните 48 часа " Аварийното избавително звено " към Столичната община е реагирала на повече от 100 сигнала за рискови ледени блокове. Как се отстраняват безвредно висулките, проява онлайн в ефира на " Денят стартира ".


Капризите на баба Марта и внезапното захлаждане през последните дни изправиха мнозина пешеходци пред сложен избор. Ходенето по непочистен тротоар, над който застращаващо висят големи ледени висулки не е измежду привлекателните разновидности. Да си пешеходец на пътя, паралелно до колите, става известно, е не по-малко рисково. Съвестта на множеството хора, обаче, споделя, че вървенето по тротоара въпреки всичко е целесъобразно.
пешеходец: " Далеч от блоковете за всеки случай, с цел да не стане случай. Сега като идвах насам след една стара жена тъкмо мина и една падна, тъкмо пред мен на няколко сантиментра.Навсякъде е по този начин. Общо взето не е почистено на никое място. " пешеходец: " Пред мен щеше да почине едно момиченце, падна нещо голямо, в действителност голямо. Поне 30-40кг. ледена висулка падна на 20см. от главата на детето. " пешеходец: " Плащещо е, само че просто май инфраструктурата е такава. "
Дали маршрутът ни минава през вътрешно квартална улица или пък огромен и многолюден булевард-разлика за съществуването на висулки става известно, няма.
Тереза Ставрева: " Намираме се на бул. " Витоша " -може би най-известната и огромна пешеходна зона в столицата. Тук, обаче, усещане прави, че доста от притежателите на жилищни парцели са недобросъвестни във връзка с разчистване на висулки от терасите си. "
Натъкнахме се и на козирка на тераса, която е на път да се отчупи, поради натрупалата се върху нея снежна завивка. Неприятната изненада е, че с изключение на бухнал сняг, по нея са се образували и огромни висулки.
пешеходец: " Това е просто убийствено. Въпрос на време е на кого на главата ще падне. "
Изводът от инспекцията ни е красноречив-значително по-съвестни се оказват притежателите на търговски обекти по повод премахването на рисковите ледени блокове. Причина за това вероятно са санкциите, които ги грозят при положение, че не са почистили пред магазина или офиса си. А това, което най-често стопира притежателите на жилищни здания да почистят вероятно е, че би трябвало да го създадат за лична сметка, изключително когато ледените парчета са труднодостъпни. Цената на услугата с включена вишка е приблизително сред 350 и 500 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР