И тази година в старозагорския зоопарк могат да бъдат дарени

...
И тази година в старозагорския зоопарк могат да бъдат дарени
Коментари Харесай

Зоопаркът в Стара Загора приема коледни елхи

И тази година в старозагорския зоопарк могат да бъдат дарени коледни дръвчета, които са красили домовете ни през миналите празнични дни. Това сподели шефът на зоокъта доктор Ивелина Илиева.

Тя уточни, че елхите се трансформират в лакомство за някои от жителите на зоопарка. Коледните дръвчета са желан " десерт " от елени, кози и други животни, изясни още Илиева.

Инициативата се организира за поредна година и има за цел да разнообрази менюто на жителите с потребна храна.

Важно е преди да бъде предадено дръвчето, то да бъде с отстранена декорация и да не е изцяло сухо или да не е пръскано с химикали за декорация. Все още няма дарени дръвчета.

Община Стара Загора провежда и обичайна акция по засаждане на живи коледни елхи. Началникът на звено „ Озеленяване и комунални действия “ Николай Стоев разяснява, че в парк „ Артилерийски “ следва да бъдат направени дупки в почвата, които да улеснят засаждането на дръвчетата от жителите, предава Българска телеграфна агенция.

Мястото е определено за да бъде уместно за иглолистните типове. Той напомни, че грижите за новите насаждения ще бъдат поети от общинска администрация.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР