И тази година училище Леонардо да Винчи“ в Русе реши

...
И тази година училище Леонардо да Винчи“ в Русе реши
Коментари Харесай

Търси доброто“: Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи

И тази година учебно заведение „ Леонардо да Винчи “ в Русе реши геният на учениците му да способства за благородна идея. През 2018-а те приготвят 4 начинания, средствата от които ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Акушеро-гинекологичния комплекс в града.

Следва още една история от рубриката ни „ Търси положителното “.

Соня Арнаудова е майка на две дъщери и от 3 години преподава британски език в учебно заведение „ Леонардо да Винчи “. Именно на нея ѝ хрумва концепцията да провеждат пролетно празненство, приходите от което да са за децата, чийто първи мирис и началото на живота им са свързани с тествания.
Соня Арнаудова – учител по британски език: Голямата ми щерка, когато се роди, след естествена бременност, при раждането имаше затруднения, 5 дни беше в „ Неонатология “ и с помощта на тях е жива и здрава.
Веднага получава поддръжката на шефа на учебното заведение. Децата бързо се провеждат и създават разнообразни цветни сувенири и аксесоари. Подготвят и песни, и пиеси на британски и испански език.
Светлана Харизанова – шеф на учебно заведение „ Леонардо да Винчи “ в Русе: Всяка година имаме някаква самодейност. Тази година взехме решение да е за дребните бебчета, които имат потребност от помощ, всевъзможен тип помощ, с цел да оцелеят и да станат огромни.
Досега са събрани близо 1000 лв.. Предстои още една самодейност и по-късно парите ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Русе, където сега експертите се грижат за 19 бебета.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР