И тази година платежният и картов оператор БОРИКА АД подкрепи

...
И тази година платежният и картов оператор БОРИКА АД подкрепи
Коментари Харесай

БОРИКА подпомогна създаването на платформа за дарения в помощ на недоносените деца


И тази година платежният и картов оператор БОРИКА АД поддържа фондация “Нашите недоносени деца”. Със средствата, дарени от компанията, беше създадена специфична онлайн платформа www.donate.premature-bg.com, на която всеки искащ да подкрепи Фондацията, може да се запознае с проблемите на недоносените бебета и техните фамилии, да си избере съответна идея и да подари средства за нея.

Създаването на платформата е част от тазгодишната акция на Фондацията, която ще протече под надпис „ Големи чудеса за дребните герои “. Организаторите са се фокусирали в три съществени посоки: набиране на средства за закупуване на животоспасяваща инсталация в неонатологичните отделения в страната; създаване на фамилни стаи в тях, които да разрешат на родителите да бъдат с децата си по време на нескончаем болничен престой, и подкрепяне на работата на фамилен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

„ Партньорството ни с фондация „ Нашите недоносени деца “ датира от няколко години, през които имахме шанса да бъдем част от редица значими акции, които пред очите ни променяха ориси “. Ще продължим да ги поддържаме, тъй като имаме вяра, че дружно, малко по малко, вършим огромни чудеса за дребните герои “, разяснява Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА АД.

В поддръжка на акцията тази година се включват известни персони, измежду които Ники Кънчев, Михаела Филева, Румяна Нейкова, Диляна Попова, както и водещи лекари неонатолози, в лицето на доцент Ралица Георгиева, шеф на неонатологичното поделение на Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания – София, доктор Донка Узунова, завеждащ поделение по неонатология към ІІ САГБАЛ “Шейново “, и други

Съществена част от акцията " Големи чудеса за дребните герои " е и специфичното събитие, което ще се организира на 14 ноември под надпис „ Вечер на чудесата “. Събитието, подкрепено от БОРИКА, се провежда във връзка Световния ден на недоносените бебета. Благотворителната вечер включва специфична стратегия, в която ще вземат присъединяване известни български актьори, представители на шоубизнеса, публицисти, както и представители на държавната власт, на социално-отговорния бизнес, на неправителствения бранш, потвърдили се като съществено ангажирани с идеята на фондация “Нашите недоносени деца”. Водещ ще бъде Милена Златкова, публицист и радиоводещ в предаването " Тройка призори " по радио " Витоша ", а участници в събитието ще бъдат известни български реализатори като Михаела Филева, Маги Джанаварова и Славин Славчев. Средствата, събрани в границите на благотворителната вечер, ще бъдат употребявани за трите съществени и най-важни плана на фондацията в тазгодишната акция.

В рамките на акцията ще бъде проведен и Коледен базар, на който хората ще могат да изразят своята поддръжка за най-малките. Допълнително всеки, който желае да подари за идеята за недоносените деца в България, може да изпрати СМС с текст DMS BEBE на номер 17 777 за клиенти на Telenor, Vivacom и A1.

Припомняме, че през 2017 година БОРИКА АД подкрепя идеята на фондация “Нашите недоносени деца”, като осъществя благотворителна самодейност под надпис „ Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство “. В интервала ноември – декември, за всеки нов или възобновен електронен автограф B-Trust, компанията подари 1 лев на Фондацията. Събраните средства бяха вложени в закупуването на профилирано съоръжение за първия център у нас „ Малки чудеса “, отдаден на потребностите на недоносените деца и техните фамилии.

___________________________

За БОРИКА:

БОРИКА АД е в основата на софтуерната инфраструктура на платежната промишленост в България. Приоритет на сдружението е обезпечаването на модерна картова и платежна среда за финансовите институции. Компанията се стреми да дава отговор в най-висока степен на потребностите на банките от съвременни и новаторски софтуерни решения в интерес на техните крайни клиенти. Важно място в портфолиото на компанията заемат новаторските финтех артикули за крайни клиенти, като електронен автограф B-trust, електронна фактура E-faktura, парични преводи през банкомат Cash-M и приложение за мобилни заплащания Mobi-B. Вече близо 30 години компанията е водач в даването на услуги за финансовия бранш и приближен сътрудник на банките и бизнеса.

За фондация „ Нашите недоносени деца “:

Фондация „ Нашите недоносени деца” е основана през 2012 година от три майки на недоносени деца. От основаването си Фондацията работи за реализирането на повсеместен метод в поддръжката на недоносените деца и техните фамилии. Каузата на Фондация „ Нашите недоносени деца” включва обезпечаване на настояща и медицински достоверна информация за родителите, обезпечаване на психическа поддръжка, както за фамилиите, по този начин и за децата, възстановяване на материалната база на неонатологичните отделения, даряване на здравна инсталация и доста други.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР