И тази година докладът на Европейската агенция по околната среда

...
И тази година докладът на Европейската агенция по околната среда
Коментари Харесай

За какво да внимаваме, ако се къпем в морето

И тази година отчетът на Европейската организация по околната среда демонстрира, че България е измежду относително изрядните в Европа във връзка с водните площи, подобаващи за къпане. Поради разпространяването на ковид и въведените в Европа ограничаващи ограничения, на хората се предлага да търсят от локалните и националните органи, и шефовете на плажове обновена информация за ограниченията за сигурност на обектите за къпане money.bg.

Според данни на Българския червен кръст, главните аргументи за удавяния и проблеми във водата са непознаването на заплахите при къпане, и неумението да се излезе от рискови обстановки. Мъртвото неспокойствие е изключително рисково. Забелязва се мъчно с неопитно око, само че би трябвало да сме нащрек, в случай че видим мътни води, пясък и водорасли по повърхността на водата.

Ако към този момент сме попаднали в него, суматохата е най-лошата тактика. Трябва да плуваме паралелно на брега, до момента в който не усетим, че сме излезли от завихрените води, по-късно да се отправим към сушата. Не е целесъобразно да се къпем покрай кейове и скали, тъй като подводните течения имат податливост да се " навъртат " точно там.

Скачането от високи скали също не е целесъобразно, в случай че не сме проучили авансово водата. Важно е да знаем дали мястото, което сме избрали, има комфортен " излаз " към сушата и дали дълбочината не се мени с приливите и отливите. Трябва да съблюдаваме и простичкото предписание: скачане от 10 метра височина изисква най-малко пет метра дълбочина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР