Жените се „провалиха на всеки етап“ от грижата за майчинство, като „мнозина бяха накарани да се чувстват виновни“

...
И според моментната снимка на майките в Обединеното кралство, 44%
Коментари Харесай

И според моментната снимка на майките в Обединеното кралство, 44% също казаха, че здравните специалисти са използвали език, намекващ, че са „а неуспех или вина" за случилото се.

Консервативният депутат Тео Кларк води призиви за повече действия след собствения си опит, когато тя смяташе, че "ще умре", след като получи разкъсване трета степен и се нуждаеше от спешна помощ хирургия.

Сега тя създаде общопартийна парламентарна група по въпросите на родовата травма.

Тя каза: „[Ясно е], че повече състрадание, образование и по-добри последващи грижи за майки, които страдат от травма при раждане, са отчаяно необходими, ако искаме да видим подобрение във физическото благосъстояние и психическото здраве на майките.

„Жизнено важно е жените да получават помощта и подкрепата, които заслужават.“

Повече от 1700 химиотерапии, платени частно от шотландски пациенти

„Радивните ми болки бяха отхвърлени“

От респондентите в проучването 72 % казаха, че проблемът, който са изпитали, остава неразрешен една година след раждането.

Малко над три четвърти казаха, че смятат, че медицинските специалисти са станали „десенсибилизирани“ към травма при раждане, а почти две трети смятат, че персоналът не го прави правят всичко възможно, за да го предотвратят.

Общо 64% ​​също казват, че са почувствали „липса на състрадание“ от здравните работници по време на раждането.

Главен изпълнителен директор на онлайн общността , Джъстин Робъртс, каза, че травмата е имала „дълготрайни последици“, добавяйки: „Ясно е, че жените са провалени на всеки етап от процеса на грижа за майчинството – с твърде малко информация, предоставена предварително, липса на състрадание от персонала по време на раждането, и нестандартни следродилни грижи за физическото и психическото здраве на майките."

Главният изпълнителен директор на Асоциацията за травми при раждане, Ким Томас, каза, че е необходимо "пълно преразглеждане на начина, по който жените преживяват майчинството", включително " честно, основано на доказателства пренатално образование; състрадателна и професионална грижа по време на раждане; и следродилни грижи, които са предназначени да идентифицират и лекуват всяко нараняване при раждане или проблем с психичното здраве".

Тя добави: „Система за майчинство, която поставя жените в центъра на грижите, не е някаква неосъществимо висока цел - това е минимумът, който жените имат право да очакват."

Прочетете повече:
Третото сканиране на бременността на 36-та седмица може да промени играта
Новият татко разкрива битката с следродилна депресия

В отговор на констатациите, говорител на Министерството на здравеопазването и социалните грижи каза, че правителството е „ангажирано да направи NHS най-безопасното място в света за раждане“ и да подобри подкрепата за жените преди, по време и след като бременността беше „приоритет“ в стратегията за здравеопазване на жените.

Те добавиха: „Инвестираме допълнителни £165 милиона годишно, за да разраснем и подкрепим майчинството и да подобрим неонаталните грижи. NHS England наскоро публикува тригодишен план за по-безопасни, по-персонализирани и по-справедливи грижи за майчинството и новородените за жени, бебета и семейства.

„За да подкрепим жените след травма, свързана с техния опит в майчинството, ние въвеждаме 33 нови услуги за психично здраве на майките, които ще бъдат достъпни в цяла Англия до март 2024 г."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР