И следващата година финансирането за отбрана ще е не по-малко

...
И следващата година финансирането за отбрана ще е не по-малко
Коментари Харесай

Бюджет за отбрана над 2% от БВП и догодина обеща Тагарев

" И идната година финансирането за защита ще е не по-малко от 2% от Брутният вътрешен продукт. Разходи, които не сме виждали в последните 20 години ". Това съобщи в Сливен министърът на защитата в Тодор Тагарев, представен от bTV.

Той уточни, че затова има опция за вложения както в отбранителни качества, по този начин и в тяхното здравно обезпечаване и в частност - в здравна болница Сливен.

Тагарев увери, че Министерството на защитата ще продължава да влага в развиването на болничните заведения от системата на Военномедицинската академия.

" Болницата обезпечава на първо място Българската войска и формированията в района, както и нашите съдружници, които са тук, с цел да подсигуряват по-високата ни сигурност, изясни министърът и посочи, че лечебното заведение е доста значим актив и за жителите на Сливен и района.

От своя страна началникът на Военномедицинската академия генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски съобщи, че реновацията в МБАЛ - Сливен ще продължи и в идващите две години.
 Тагарев даде обещание нарастване на разноските за защита до 2% в идващия бюджет
Тагарев даде обещание нарастване на разноските за защита до 2% в идващия бюджет

Той настоятелно прикани за прекъсване на спекулациите за военно присъединяване в Украйна

Той бе безапелационен, че МБАЛ - Сливен има своето място на здравната карта в района и през днешния ден, за разлика от преди години, никой не може да оспори смисъла от нейното битие.

" От основаването си до момента болничното заведение е значима част от военномедицинското обезпечаване в Югоизточна България с принос и в гражданското опазване на здравето. Увеличават се отговорностите по здравно обезпечаване на многонационалната бойна група и военните формирования от Българската войска, ситуирани в зоната на отговорност на МБАЛ-Сливен към ВМА ", акцентира и нейният шеф полковник Илиян Комитов.

По негови думи постигнатите резултати не биха били вероятни без човешкия капитал. Комитов изрече уважението си към целия персонален състав на болничното заведение и медицинските пунктове във военните формирования за демонстрирания блян и отговорно отношение при осъществяване на поставените задания и служебни отговорности.

Министърът на защитата, началникът на ВМА и началникът на МБАЛ - Сливен откриха реновираната постройка на отделението по Инфекциозни заболявания в болничното заведение , която е част от структурата на ВМА.
 Ресорната комисия не одобри 3.2 милиарда лева бюджет за защита
Ресорната комисия не одобри 3.2 милиарда лева бюджет за защита

Движение за права и свободи и " Възраждане " гласоподаваха " въздържали се "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР