И съдията се отказа от делото срещу Райфъла Съдия Събчева,

...
И съдията се отказа от делото срещу Райфъла Съдия Събчева,
Коментари Харесай

Ето обвиненията, с които Райфъла закова и съда, и прокурора

И съдията се отхвърли от делото против Райфъла

Съдия Събчева, която разглеждаше делото против мен, не ми обезпечи обективен правосъден развой в продължение на 4 години. Това се случи под патронажа на двамата прокурори Атанас Янков и Албена Георгиева. Онзи правосъден състав изпълняваше всяко тяхно предпочитание, гледайки ги като куче в очите. Четири години съм почтен, арестуван при нарушители и в действителност това към този момент е нетърпимо.

Моля съда да направи всичко допустимо да не разреши повече бавене на процеса. В идващото  съдебно съвещание персонално ще желая отвода на прокурорите, които предходната седмица скандално си потеглиха от съвещанието, в което трябваше да се преглежда мярката ми за неотклонение.

Бих нарекъл тяхното държание незаконно. Аз също съм правист, само че не се занимавам с наказателни каузи. Сигурен съм, че с това овакантяване са направили закононарушение по Наказателно-процесуален кодекс, в качеството им на длъжностни лица, защото ме лишиха от осъществяване на дело.

 Прокурорката твърди, че съм споделил, че аз съм бил доста удовлетворен от хора, които не познавам, и които на следващия ден могат да ми дадат 15 или 20 години. Няма по какъв начин да бъда удовлетворен – нито едно мое искане не било задоволено от тях. Никога не съм изразявал мнение, че съм бил признателен или удовлетворен. Това е неистина.

Когато прокурор Янков си потегли, извършвайки съгласно мен закононарушение от общ темперамент, безчинство и прокурорски произвол, той изви ръцете на правораздаването и даде явен знак на съдиите да се опасяват.

Имам съображение да бъде неудовлетворен от това, че прокуратурата по всякакъв начин жонглира с пълномощията дадени ѝ от закона да удължава процеса оптимално дълго. Крайно време е мярката ми за неотклонение да бъде променена в по-лека такава и делото да почне да се преглежда всъщност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР