И прокурорите от Бургас се събраха на мълчалив протест пред

...
И прокурорите от Бургас се събраха на мълчалив протест пред
Коментари Харесай

И прокурорите в Бургас на протест

И прокурорите от Бургас се събраха на безмълвен митинг пред Съдебната палата в морския град.

 " Изразяваме безмълвно своята угриженост, противоречие и неодобрение от следващите опити да бъде уязвена независимостта на правосъдната власт и в частност на прокуратурата. Промените не подхождат на Конституцията и заплашват съществено върховенството на закона ", съобщи ръководителят на АП Любомир Петров.

Петров бе безапелационен, че откогато е прокурор никой политик или началник не му се е обаждал, с цел да му каже какво да прави и по какъв начин да си прави работата. Той изрази мнение, че вмешателства в работата на правосъдната власт са извънредно неприемливи.

„ Изразявам паниката на всички сътрудници от готвените промени. На първо място те би следвало да се случат след необятна социална полемика, каквато е рекомендацията на Венецианската комисия. Необходимо е да се разискват и в професионалната общественост. Това, което е смущаващо за нас, е че не се регистрира рефлексията на измененията върху съдилищата и прокуратурите с обща подготвеност. Категорично работата им ще бъде меко казано затруднена “, съобщи шефът на ОП- ГеоргиЧинев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР