И през изминалата 2022-а година в редакцията постъпиха стотици сигнали

...
И през изминалата 2022-а година в редакцията постъпиха стотици сигнали
Коментари Харесай

Поглед назад към „майсторите” на паркирането в Пловдив за 2022

И през миналата 2022-а година в редакцията постъпиха стотици сигнали за неуместни нарушавания на водачи под тепетата. В края на всяка година TrafficNews сортира едни от най-креативните „ майстори ” на паркирането и напомня на аудиторията осъществяванията им.
Прочетете още
Нагледахме се на водачи, употребяващи разнообразни места в града ни, от зелени площи и градинки до кръстовища и други места, непредназначени за задачата, за която биват употребявани от водачите.

Проблемът с паркирането и трафика в града ни в действителност е сериозен, като невъзможността с намирането на свободно място за паркиране същински се задълбочава. Голяма част от улиците на Пловдив, изключително тези, намиращи се в централната част на града и към нея са синя зона, което също не устройва някои от водачите, които вземат решение да подценен разпоредбите и да паркират тук-там, на които няма да бъдат таксувани.

Правилата са, с цел да се съблюдават или най-малко по този начин би трябвало да бъде. Въпреки това има водачи, които не поддържат това изказване и прибягват към дейности, принуждаващи пешеходците да застрашат живота си, за да се придвижат, слизайки по пътното платно измежду колите.

Със сигурност водачите, които възмутиха читателите ни през миналата година не са един или двама, само че ще ви представим едни от най-абсурдните образци.

Само преди няколко седмици шофьорка се вряза в оградата на магазин в Пловдив в опитите си да паркира. Инцидентът се е случи на бул. „ България ” до комерсиалния обект “Jysk ”. Водачката на корсата е изтървала съединителя и се е врязала в оградата. Вследствие на това оградата бе бутната, както и рекламното пано, което се намира по самата ограда.

Друг водач на бляскав джип пък паркира автомобила си по едно и също време на тротоар и на велоалея. И двете платна на бул. „ Мария Луиза “, попадат в обсега на Синя зона. С други думи паркирането там не неразрешено – то просто се заплаща. Явно водачът на лъскавото возило е сметнал за по-удобно, вместо да си заплати, да прецака закона и съгражданите си.

Шофьор на автомобил Нисан показва изключителна безочливост, като остави автомобила си безусловно в двора на ДГ " Светла " в квартал „ Христо Смирненски ”. На улица „ Дрян ” има обособени и разграфени паркоместа, които са безусловно свободни за прилагане от водачите. Освен, че автомобилът не се намира на отредените за това места за паркиране, той е „ кацнал ” върху тротоара, като по едно и също време стопира достъпа до пешеходната пътека и до входа на детското заведение.

Друг нахален водач паркира колата си върху тротоара на многолюден пловдивски бул. , изповядвайки максимата „ Не съм от тук и съм за малко “.​ Ситуацията се е развила на бул. „ Руски “, където трафикът нормално е огромен. Човекът зарязал колата си, възползвайки се от всесилните спешните светлини. Проблемът на водача да не пречи на придвижването по пътното платно явно е решен. С действието си обаче той изправя пешеходците пред неизбежно нарушаване. Или най-малко риск за тях самите, запречвайки тротоара. 

Немалко бяха и водачите, които се възползваха от служебното си състояние, с цел да всяват „ почит ”. Такъв е и казусът на водач, паркирал возилото си на тротоар в Смирненски. Водачът паркира по този метод от години и вместо да вкара колата си в гаража, той стопира пред него и блокира тротоара, описа наш четец. Най-интересното в тази ситуация е, че на предната седалка се вижда светлоотразителна жилетка, на която написа „ Полиция ” . Жалкото в този случай е, в случай че в реалност лицето е част от органите на реда и вместо да предотвратява нередности, той дава сходен образец.

Паркирането в централна градска част постоянно е същинско предизвикателство, изключително на местата, които не са обозначени.  Мнозина въртят от време на време по 15-20 минути, с цел да намерят къде да паркират, само че има и хора, които са над нещата. Това важи очевидно и за общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Владимир Кисьов, който безусловно остави колата си на пътя пред Радио- телевизионния център.  Лъскавото ауди на общинаря е спряно до други коли, само че по-начин, който наподобява неуместен.

Безумно паркиране имаше и на Гребната база . За един от случаите алармира наш четец, който описа, че до момента в който е разхождал своя домакински любим се е натъкнал на неуместна панорама. Водачът е навлязъл и е оставил скъпото си возило на пешеходната алея. Въпреки близкия паркинг, който може да побере близо 150 коли, водачът взема решение да наруши разпоредбите, преминавайки знака за неразрешено прекосяване, което е цялостен прорез със закона.

Трябва да се отбележим, че за този случай се изисква доза гений! Само с едно паркиране, водачът на мерцедеса е позволил три нарушавания. Първо, запушва пешеходна пътека. Второ, безусловно оставя тротоара блокиран, тъй че да не минават на пешеходци. И трето – паркира на кръстовище, с което пречи на видимостта на водачите.

" Приятелят ми ще стопира както си изиска. " Това са думите на дамата в първокласното „ Порше ”, след отправена забележка за безумното паркиране. Въпреки неверното паркиране на двойката, държанието на дамата е било още по безобразно. За нея наглата постъпка е безусловно естествена. Очевидно „ приятелят ” й не се преценява с разпоредбите и очевидно е решил, че пловдивският център е паркинг. Луксозният джип без проблем е позициониран на основната улица по центъра на Пловдив, на метри от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Дори за бързо, водачът няма право да гази по пешеходната алея, като в късния час може да откри доста свободни места за паркиране

Абсурдно поведение на чиновник от Министерство на вътрешните работи пък възмути пловдивчани от квартал Смирненски. Полицаят редовно си е разрешавал да тормози жителите, паркирали на „ неговите ” места. Възмутени от това твърдяха, че мъжът заплашва хората, като даже звъни късно вечер и се показва за дежурен от КАТ, с цел да принуждава водачите да реалокират колите си .

Въпреки длъжността, която извършва, нарушаването му не остана безнаказано и след обява в TrafficNews той бе открит. Срещу него започва и инспекция, поради случилото се.

Няма по какъв начин да пропуснем и зрелището, което провокира 49-годишният Александър Паталенски на 2 август. Мъжът безусловно шокира обществото с буйстването си на паркинга пред КАТ-Пловдив в дрогирано положение. Припомняме, че Паталенски отишъл да записва колата си " Тойота " в КАТ-Пловдив, само че поради несъответстващо му държание полицейски чиновници разпоредили да му бъде осъществена инспекция. Той не се е подчинил, почнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната работа като блъснал бетонен панер за боклук и това наложило да бъде спрян наложително, а автомобилът му бе „ паркиран ” паметно. Последва зрелищен арест. След полеви проби стана ясно, че Паталенски е дал позитивни проби за амфетамини и марихуана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР