И през днешния ден ще се задържи много ветровито, по

...
И през днешния ден ще се задържи много ветровито, по
Коментари Харесай

Силен вятър и днес, градусите остават високи

И през днешния ден ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините с изключително мощен и стремителен южен вятър – фьон. Облачността ще е променлива, по-значителна над планините и тук-там основно по южните им страни ще превали.

Предупреждение за рисково мощен вятър е в действие за цялата страна. За две области кодът е червен – Монтана и Враца. За седем области е в действие оранжев код – София, София-област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково. За останалите области кодът е жълт.

Вечерта над западните елементи ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападните региони – натоварен. Температурите остават високи, минималните ще са сред 9° и 14°, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите със мощен фьон и малко по-високи. В София минимална 10°, оптималната – към 18°.
   
Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще бъде прохладно със мощен до плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
   
В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и основно по южните елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра – към 2°.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР