И премиерът Бойко Борисов раздаде щедри обещания днес, след он-лайн

...
И премиерът Бойко Борисов раздаде щедри обещания днес, след он-лайн
Коментари Харесай

И Борисов обяви: Детски надбавки за всички деца


И министър председателят Бойко Борисов раздаде великодушни обещания през днешния ден, след он-лайн съвещанието на държавното управление. От следващата година в бюджета ще бъде заложено всички фамилии с деца да получават детски надбавки като отпадне подоходният аршин. Идеята бе оповестена още през вчерашния ден от обществения министър Деница Сачева.

" Ще заложим в бюджета за идната година всички фамилии с деца, без значение от приходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За фамилии с едно дете – 40 лева, за фамилии с две деца – 90 лева, за фамилии с три деца – 135 лева, съобщи Борисов във видеобръщение във Facebook.

Предвижда се помощта да обхване 1 200 000 деца. По този метод ще разтеглим поддръжката за всички родители в България във времето на пандемия, сподели още министър председателят.

Стана ясно още, че се удължава срокът за погашение на обезщетения на работодателите за опазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 година

Компенсациите са в размер на 60% от осигурителния приход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 година

До момента посредством мярката 60/40 са непокътнати над 300 000 работни места.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР