И последният парламентарен петък за сезона не се размина с

...
И последният парламентарен петък за сезона не се размина с
Коментари Харесай

Диалози в парламента. БСП: ГЕРБ ви лъжат. ГЕРБ: Заредете се с положителна енергия

И последният парламентарен петък за сезона не се размина с обичайна замяна на нападки, етикети и обвинявания сред партиите, наречени " заявления от името на парламентарна група. Този път участващите партии бяха единствено 3 – Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия: Продадохте жителите

Първи започнаха Българска социалистическа партия. " След дълги и мъчителни договаряния, по-точно пазарлъци и сделки, 44-тото Народно заседание сформира болшинство, излъчило кабинет номер 3 на Борисов. За следващ път българските жители се оказаха излъгани, дойдохте на власт от тяхно име и тъкмо поради тази власт ги продадохте ", сподели заместник-председателят на групата на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев. " Започнахте със скандални кадрови назначения и лобистки законопроекти. Заложихте на език на омразата и чертаене на разграничителни линии в българското общество ", означи Бойчев. Според него най-страшното нещо в политиката е да лъжеш жителите, употребявайки ги единствено в качеството им на електорат, а след изборите да не държиш на обещанията си. Той добави, че Българска социалистическа партия заявили, че са подготвени да водят разговор и да реализират единодушие по въпроси с национална значителност. Това обаче се случило единствено два пъти, общата декларация за погрома на македонския парламент и вчерашната поддръжка за Договора за добросъседство. " Вместо диалог за целите на Председателството, започнахме да търсим кой открадна парите в НДК. Колкото и да не желаете, НДК се трансформира в знак на нашето Председателство ", сподели още Жельо Бойчев. Той засегна и инспекцията на прокуратурата на някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който упражнявал напън над търговец за даване на 4 тона суджук употребявайки името на премиера Бойко Борисов.

ГЕРБ: " Знаем какъв брой ви е тежко, знаем какъв брой ви боли "

Искате да сложите етикет " Суджук " за ръководството " Борисов " 3, само че значи ли това, че вашият е " Купените гласове измежду ромските махали ", отговори на Бойчев ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов. " Дадохме късмет и опция Българска социалистическа партия да се поправят и да бъдем положителни, когато приключваме една сесия, с цел да можем да очертаем по-добрите си планове и вероятности за страната ни. Явно може би това, което ще остане като емблема за тези избори и за метода, по който усилиха парламентарната си група Българска социалистическа партия, беше с помощта на диалози на представители, които бяха наказани и излежават присъдите си в пандизите, с цел да купуват сполучливо съответните гласове. Спазвайки традициите, Цветанов напомни, " достиженията " на държавните управления на Сергей Станишев и Пламен Орешарски като прекъсването на еврофондовете и неналичието на доверие към държавното управление.

 Цветан Цветанов
© Анелия Николова

Цветан Цветанов

" Знаем какъв брой ви е тежко, знаем какъв брой ви боли ", сподели Цветанов за загубата на изборите от Българска социалистическа партия. Според него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е на работа през днешния ден, тъй като няма сила. " Молбата ми към вас е - починете си, заредете си с повече положителна сила, тъй като тя дава повече работливост ", посъветва Българска социалистическа партия депутатите Цветанов.

Движение за права и свободи регистрира липса на стратегия и език на омразата

" В хоризонта на идното председателство България няма право на неточности, няма право на подозрения за неточности. Отчитаме липса на ясна стратегия и платформа за ръководство, безпорядък в ръководството, неверната формула за управническо болшинство заложи неточност в ръководството ", сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за първата сесия на 44-то Народно заседание.

 Мустафа Карадайъ
© Юлия Лазарова

Мустафа Карадайъ

Според него, " в случай че денят се познава от сутринта вероятността не е добра ". Според Карадьйъ е налице замяна на властта, а гласоподавателите са излъгани за високи приходи и пенсии. " Налице е ненавист, експанзия, разделяне и липса на вероятност. Агресията е на всички места ", разяснява Мустафа Карадайъ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР