И от друга страна, хората, които и без това страдат

...
И от друга страна, хората, които и без това страдат
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова за случая с Дебора: Има пропаст в отношенията между гражданите, съда и прокуратура

" И въпреки това, хората, които така и така страдат за незадоволителна правдивост в обществото, видяха съответен мотив в един правосъден акт, с цел да се възмутят. Което, както е написано и в мнението на сътрудниците от Управителния съвет, значи, че има неуспех във взаимоотношенията сред жителите и институциите, каквато институция е прокуратурата, каквато е съдът. И въпреки това, въпреки всичко това голямо нечовешко посягане върху едно младо момиче, не можеха да не провокират реакция. Дано да е за положително, нека да не е единствено, с цел да ескалират неприятните усеща, гнева и омразата към избрани хора, в това число и към институциите, а по-скоро всички да си вземат записка, тъй като несъмнено в нашата система не може да се каже, че всичко е без спънки, всички си имаме тресчици за дялане. Но въпреки това е доста значимо този импровизиран яд да бъде по някакъв метод предварителна защита против бъдещи такива похищения ", уточни Куцкова.

 

Тя се надява, че по някакъв метод обществото ще се разсъни след този случай. Според Куцкова по този начин нареченото домашно принуждение, което се прави нормално от близки хора, някак си се приема за обикновено, то си е тяхна работа, това са си вътрешни, фамилни взаимоотношения. И е извънредно време да се огледа на този тип престъпност доста по-сериозно, а освен като на битов случай.

 

В отговор на въпрос за какво митингите не бяха пред Народното събрание, където се одобряват законите и пред кметствата, където се дават разрешителните за нощни заведения, а пред съда, Нели Куцкова отговори, че правосъдната система е на края на тази верига. По тази причина един акт на сътрудника и от окръжния съд в Стара Загора, който официално може да е напълно закономерен, провокира това отвращение. Защото най-нормално е да разсъждаваш, че този, който е пуснал един принудител на независимост е отговорен, без да се разсъждава за всички останали аргументи по веригата.

 

" Аз не мога да укори хората, че са толкоз гневни, тъй като след такова чудовищно закононарушение, напълно обикновено е откровената страст да вземе връх ", добави Нели Куцкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР