И ние, и украинците имаме резервни частиМинимумът за ремонт на

...
И ние, и украинците имаме резервни частиМинимумът за ремонт на
Коментари Харесай

Тодор Воденов, председател на Национален синдикат “Отбрана”: Един танк се ремонтира за минимум месец

И ние, и украинците имаме аварийни елементи
Минимумът за ремонт на един танк е месец - месец и половина”, съобщи през вчерашния ден пред БНР Тодор Воденов, ръководител на Националния профсъюз “Отбрана”.

Той изясни, че танковете в никакъв случай не идват един по един. “Украинците си имат техни аварийни елементи, ние също разполагаме със стратегически запас, който би могъл да бъде използван”, посочи Воденов.

Той описа, че на15 март е имало съвещание в един от нашите фабрики на холдинга, където е бил и заместник-министър Петков. “Попитахме го директно дали сме оповестени от Русия за вражеска страна, той сподели, че няма публична информация. Ние ахнахме, само че продължихме да работим дружно. След това ни беше казано, че е належащо всичките дейности, свързани с активността на заводите, да минават надали не през разрешението на съветската страна. От страна на работодателите бе декларирано, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно отрицание от страна на политическото ръководство”, разяснява Воденов.

Председателят на Националния профсъюз “Отбрана” показа, че не получават схващане от страна на управителните фрагменти в страната, че българската военна техника би трябвало да бъде ремонтирана и осъвременена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР