И на всички ни е абсолютно ясно: Украйна трябва да

...
И на всички ни е абсолютно ясно: Украйна трябва да
Коментари Харесай

Антантата обещава да победи Русия

„ И на всички ни е безусловно ясно: Украйна би трябвало да завоюва тази война, другояче всички ние ще загубим “ - такива думи непрекъснато се чуват от Запада. Но този път те са написани от министрите на външните работи на Англия и Франция Дейвид Камерън и Стефан Сежурне по доста значим мотив: 120-ата годишнина на Антантата. И тази връзка дава доста вярно измерение на спора, който се разпростира през днешния ден сред Русия и Запада.

У нас Антантата се възприема най-вече като Троен съюз, състоящ се от Англия, Франция и Русия, довел до Първата международна война и злополуката на страната ни. Но за Запада Антантата е точно френско-британският съюз - тогава, при започване на ХХ век, той се трансформира в решителна стъпка към световна война. През април 1904 година Париж и Лондон подписват съглашение за първи път от доста години, което официално визира разграничаването на сферите на въздействие и ползи в колониите, само че всички схващат, че в реалност става въпрос за смяна на салдото на силите в Европа и света като цяло. Двете огромни военни сили се сближават по някаква причина — те се тревожат за Германия. Германците тогава нямат проекти да подчиняват Европа със мощ, само че в Лондон виждат, че Германия, която набира мощ, евентуално се трансформира в рисков съперник за тях, който изисква не витално пространство, а комерсиално и геополитическо пространство.

Което Англия, мощ номер едно, няма никакво желание да ѝ отстъпва или даже просто да споделя. Следователно Германия би трябвало да бъде спряна. Дори не Германия, а германците - въпреки всичко втората немска страна Австро-Унгария е в съюз с Райха. Германската надмощие в Европа не е на дневен ред, само че самият ѝ капацитет тревожи доста британците. Беше належащо да се смъкна Германия при политане, а Франция, безконечният противник на британците на континента, беше идеална за това.

Французите желаеха реванш за 1871 година, желаеха да върнат Елзас и Лотарингия - и се конкурираха с германците освен в Европа, само че и в колониите. След като стана съдружник на Франция, Англия получи доста повече от френската войска: имаше опция да притегли Русия в антигерманската композиция. Все отново руснаците са съдружници на французите от 1891 година, когато император Александър III подписва съглашение с републиката.

Английско-френското съглашение от 1904 година единствено по себе си не прави Русия член на Антантата, само че три години по-късно е подписано и руско-британско съглашение. Формално той е отдаден на подялбата на сферите на въздействие в Афганистан, Иран и така нататък, само че всъщност образува тристранна Антанта. От този миг нататък стартира противоположното преброяване до Световната война, от която същински интерес има единствено Англия. Русия се опита да резервира опцията за избор, само че най-сложната плетеница от несъгласия (предимно на Балканите) и непоследователността на Николай II в отбраната на концепцията за руско-германско единодушие не разрешава това.

Бяхме въвлечени в ужасна война, която ни костваше империя, династия и милиони жертви, което се оказа безсмислено: освен не получихме обещаното (включително Проливите), само че и загубихме страната си, потъвайки в пъкълът на гражданската война. В койято Антантата към този момент се опитваше да работи на наша територия в свои ползи - вчерашният съдружник беше употребен, предаден и пропуснат.

Следователно самият термин „ Антанта “ има за нас ясно негативен темперамент: френско-британското „ сърдечно съглашение “ беше ориентирано против нас в Кримската война от 1853-1855 година и се обърна против нас в Първата международна война. И когато в този момент Камерън и Сежурне пишат, че „ нападателната война на Русия в Украйна е към този момент в третата си година, тя оказва надълбоко влияние върху европейската и евроатлантическата сигурност “, и също по този начин, че „ цената от неуспеха да поддържа Украйна в този момент ще да бъде доста по-висока от цената за отбиване на Путин “, ние разбираме чудесно какво целят:

" Трябва да създадем повече, с цел да победим Русия. Светът ни следи и ще ни съди, в случай че се провалим. "

Фактът, че водачът на Запада в този момент е Съединени американски щати, не трансформира нищо фундаментално: задачата, както и през 1904 година, е да се отстрани опасността от Изток. Заплахите не са за Европа - каквото и да приказват тогава и в този момент - а за проектите за световна надмощие на англосаксонците. В началото на предишния век германците не заплашваха французите или британците, само че заплашваха плана за англосаксонско световно владичество. Те се пробват да ги отстраняват, като ги настройват против руснаците. След Втората международна война англосаксонците поемат надзор над по-голямата част от Европа, а след самоубийството на Съюз на съветските социалистически републики и над цяла неруска Европа. Но това не им е задоволително: те също би трябвало да лишават част от съветските земи - Украйна. Която изрично не са подготвени да изгубят, не тъй като в действителност я считат за своя, т.е. за част от Европа, а тъй като не престават да имат вяра в силата и мощта на своя световен план. Атлантически, англосаксонски – която действително няма нищо общо с ползите на Европа като такава. И всеки, който оспорва този план, би трябвало или да бъде надвит, след което би трябвало да стане част от Запада (както беше направено с Германия, която преди не се е считала за част от Запада), или изолирана (това е за Русия, в случай че не успее да се разпадне).

Тези проекти са ни ясни и въобще не са изненадващи - и не ни остава нищо друго, с изключение на да спечелим тази борба с Антантата. Британските и френските министри пишат, че светът ще ги осъди, в случай че изгубят от Русия, само че в действителност светът ще види това като знак за упадъка на световната надмощие на англосаксонците и настъпването на нов свят. И ще каже едно сърдечно благодаря на руснаците.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11676Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед5493Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед29817Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед24467Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед71561Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551558Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181264Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139824Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124750Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед120240Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:Последни
  • Източник: pogled.info

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР