И на третия път общинарите не успяха си изберат председател

...
И на третия път общинарите не успяха си изберат председател
Коментари Харесай

Софийските драми продължават: Бонев не иска да е председател на СОС, Терзиев се разочаровал

И на третия път общинарите не съумяха си изберат ръководител
Третият опит общинските съветници в София да си изберат ръководител е сред три кандидатури - Диана Тонова от Българска социалистическа партия, Красимир Гълъбов от „ Възраждане “ и Пламен Данаилов от Има Такъв Народ. Предложенията от ПП-ДБ-СС Борис Бонев този път не се кандидатира, разгласи самият той.

„ Така даваме късмет на всички други ", съобщи Бонев и акцентира, че това не е тичане от отговорност от страна на най-многочислената група съветници, защото са провели задоволителен брой диалози по политики със всички партии, които явно не са довели до триумф.

„ Решението на групата е, че нашият претендент е Борис Бонев. Единствено след срещи с всички групи и вдишване на отговорност, могат да разискват възможни други решения. Но до момента в който няма предпочитание, от която и да е група да поеме отговорност за ръководството на нашия град, няма смисъл да приказва ", разяснява Бойко Димитров, ПП-ДБ (Спаси София).

От ГЕРБ позволиха, че в случай че се смени кандидатурата на Борис Бонев, може да договарят с ПП-ДБ (Спаси София).

„ Разбира се, дано да се смени и ще седнем, след което да беседваме, само че не с холограми. Това е ръководителят на СОС и би трябвало да знаем кой е той и по-важното - какво болшинство ще стои зад него, тъй като всеки четвъртък ние тук решаваме най-малко 100 казуса на жителите “, сподели Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС.

Резултатите от първи тур за избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС) изправят на балотаж претендентите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " – Диана Тонова и Красимир Гълъбов. 

„ Дайте да изберем към този момент ръководител, тъй като аз към този момент не устоявам ", възрази съветникът от Българска социалистическа партия Войслав Тодоров след близо два часа диспути.

„ Разочарован съм, че залата се трансформира в място за конференции, а не в място за градивен спор и избор на ръководител за да отпушим работата на Столичния общински съвет “, разяснява пред публицистите кметът на Столична община Васил Терзиев във връзка провеждането на следващата процедура.

Третото гласоподаване също не докара до триумф в избора. Балотажът между Диана Тонова и Красимир Гълъбов, но и на него никой не съумя да събере нужните 31 гласа, с цел да бъде определен.

Следващото съвещание на Столичния общински съвет, на което ще бъде изработен нов опит да бъде определен ръководител, ще е на 7 декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР