И МВР и прокуратурата имат слабости. Прокуратурата подхожда по различен

...
И МВР и прокуратурата имат слабости. Прокуратурата подхожда по различен
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов за ареста на Борисов: Видяхме сблъсък между МВР и прокуратурата

И Министерство на вътрешните работи и прокуратурата имат недостатъци. Прокуратурата подхожда по друг метод в този случай. При сходни доказателства прокуратурата задържа лице за 72 часа и след това го изправя пред съда - за удължение на мярката, а в този момент демонстрира лицемерен стандарт. Това съобщи в ефира на Нова телевизия юрист Людмил Рангелов във връзка ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 122
Ние си мислим, че виждаме ареста на Борисов и Горанов, а това е конфликт сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Борбата сред прокуратурата, основният прокурор и държавното управление пречи за битката с престъпността, счита още той.

„ Практиката ми демонстрира, че постоянно, когато се правят дейности по този кьорав, нецеленасочен метод, има нещо нагласено, инсталирано и поръчано, а не логически ход на следствието ”, сподели юристът.

Слабостите на Министерство на вътрешните работи са неведнъж коментирани, само че Прокуратурата в съответния случай демонстрира друг стандарт от предишни случаи ”, счита Рангелов. Според него събраните доказателства против арестуваните фактически не са задоволителни за покачване на обвиняване, само че в предишното с сходен доказателствен материал Прокуратурата е изправяла лица пред Съда.

„ Двойният стандарт несъмнено проличава ”, безапелационен е юристът.

„ Арестът на Борисов е върхова точка на спора сред Министерство на вътрешните работи и обвиняването, който стартира още с рухването на държавното управление на някогашния министър председател. Тази война прави съвсем невъзможна битката с престъпността ”, сподели още юрист Рангелов.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР