И мунната система и начините за нейното стимулиране сякаш се

...
И мунната система и начините за нейното стимулиране сякаш се
Коментари Харесай

Как се защитава тялото ни при боледуване и защо имунитетът винаги ще е важна тема

И мунната система и методите за нейното стимулиране като че ли се трансфораха в тематика номер 1 през последната година.

И в случай че можем да сме за нещо признателни, то това е – повишение на информираността ни за имунитета и методите, по които той работи.

Дано грижата за защитните сили на тялото ни се трансформира в част от ежедневния ни режим, както е миенето на зъбите да вземем за пример.

Нека още веднъж напомним главните правила, по които работи имунната ни система – нашата отбранителна войска против заболяванията.
В тялото ни се крият 2 типа имунитет
Имунитетът е комплицирана система от реакции, с помощта на които организмът ни се пази и приспособява към заобикалящата го среда. Той е еволюирал в продължение на хилядолетия и не стопира да се трансформира във всяко последващо потомство.

Всеки от нас има два типа имунитет – присъщ и добит. Те се разграничават по своите функционалности и метод на активиране, само че постоянно работят дружно, с цел да отхвърлен вирусите и бактериите, които желаят да ни разболеят.
Вроден имунитет
Това е имунитетът, с който се раждаме. В него се включват голям брой защитни кафези, които „ атакуват “ вирусите и повредените кафези и ги унищожават. Клетките на вродения имунитет се съдържат освен в кръвта, само че и в други тъкани и тайни като слюнката, кожата, потта, стомашните сокове и така нататък

Доскоро се смяташе, че вроденият имунитет е единствено първата линия на защита и той не може независимо да се оправи с разболяването. Вече се знае, че вроденият имунитет е доста мощен и постоянно единствено той е задоволителен, с цел да не се разболеем. Това, което го отличава от добития имунитет обаче е паметта.
Придобит имунитет
Това са защитни механизми, които тялото ни построява след среща с съответен болестотворен извършител. При повторна среща имунитетът бързо се оправя с нашественика, тъй като към този момент се е „ образовал “ за него.

Придобитият имунитет разчита на „ B “ лимфоцитните кафези. По време на зараза те основават т.нар паметни лимфоцити, които запомнят, че организмът се е срещал с този патоген и при повторна среща реагира доста по-бързо и дейно.
Може ли да се повлияе на имунитета?
Ако не доставяме тялото си с „ гориво “ - хранителни субстанции, витамини, минерали, постоянно придвижване и чист въздух, лишаваме имунната си и всички останали системи от опция да са в оптимално положение.

Неправилният метод на живот, несъразмерното пушене и банкет на алкохол, заседналото всекидневие, изтощават тялото ни и имунитетът отслабва, и не може да се бори дейно с вирусите и бактериите, които всекидневно го нападат.

Ето за какво е толкоз значимо да контролираме имунната система с подобаващи хранителни добавки, които да подкрепят нейните потребности. Като ефикасен имунорегулатор с голям брой потвърдени във времето резултати може да разгледаме концентрата с биоактивни микронутриенти, които неслучайно носи прозвището „ здраве в бутилка “.
 а
Той е основан от 100% характерно подбрани и био сертифицирани артикули – плодове, ядки, зеленчуци и билки, които се съдържат в 20мл. дневна доза. Патентованият способ на каскадна ферментация, който имитира процесите в човешкото тяло, разрешава на всички потребни съставки, включени в състава на да запазят качествата си и да бъдат одобрявани във форма, която елементарно се всмуква от клетките на червата, с цел да се разпределят по отношение на потребностите на обособените системи в човешкото тяло, правейки го по-устойчиво.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР