И министър-председателката Тереза Мей, и водачът на опозиционната Лейбъристка партия

...
И министър-председателката Тереза Мей, и водачът на опозиционната Лейбъристка партия
Коментари Харесай

Сто парламентаристи консерватори се канят да принудят Тереза Мей да отложи Брекзит

И министър-председателката Тереза Мей, и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин са изправени пред протест: към 100 умерени консерватори в английския парламент се заканиха да отсрочат Брекзит, с цел да се избегне излизане от Европейския съюз без съглашение, а партията на Корбин е застрашена от ново овакантяване на членове, в случай че не поддържа втори референдум, предизвестява в електронния си уебсайт в. "Дейли мейл ".

Тереза Мей е изправена пред най-големия протест при ръководството си, откакто близо 100 нейни съпартийци в Народното събрание се зарекоха да гласоподават за отсрочване на Брекзит, в случай че тя не се откаже от разновидността за овакантяване на Европейски Съюз без договорка. Бунтарите тори считат, че в Камарата на общините има задоволителна поддръжка за пробутване на поправката "Купър " (за удължавана на периода за влизане в действие на член 50 от Лисабонския контракт след избраната дата за овакантяване - 29 март), която ще се разиска в Народното събрание идната сряда. Четирима министри предизвестиха, че са подготвени да гласоподават в поддръжка на поправката, препоръчана от депутата реакционер Оливър Летуин и лейбъристката Ивет Купър. Още 25 държавни министри и доста други в държавното управление са подготвени да създадат същото, с цел да предотвратят рисково излизане от Европейски Съюз без договорка, отбелязва вестникът.

Запознат източник е споделил пред в. "Гардиън ", че сходен ход ще принуди Мей да уволни бунтарите, които не имат намерение да се отдръпват непринудено. Министър-председателката към този момент оцеля след две серии от оставки на подкрепящи Брекзит министри като Дейвид Дейвис, Борис Джонсън, Естър Маквей и Доминик Рааб, само че вълна от уволнения ще хвърли държавното управление в рецесия във основен за договарянията за Брекзит миг, акцентира всекидневникът. Поддържащи Брекзита парламентаристи споделиха, че изходът идната седмица е непредвидим, само че в случай че се стигне до гласоподаване, Мей ще би трябвало да се отърве от министрите бунтари. Ще бъде голяма неточност да не ги уволни. Това на процедура ще значи да признаем, че сме изгубили надзор върху партията, споделя представен от "Гардиън " източник от кабинета.

"Дейли телеграф " отбелязва, че 100-те депутати тори са се обединили в така наречен Група за реализиране на Брекзит (Brexit Delivery Group). Според вестника тя включва както последователи, по този начин и съперници на напускането на Европейски Съюз, които, при всичките си разлики във възгледите, не желаят безреден "развод " с Брюксел. Водачи на групата са депутатите Саймън Харт и Андрю Пърси. В писмо до уредника на парламентарната група на Консервативната партия в Народното събрание Джулиан Смит те към този момент обявиха, че престижът на торите и формираното от тях държавно управление зависи от способността им да осъществят проведено излизане според планувания график.

Евроскептични парламентаристи консерватори предизвестиха, че ще се постараят "да сложат завършек на държавното управление ", в случай че Тереза Мей отсрочи излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, до момента в който Камарата на общините се готви да гласоподава по оферти в опит да се избегне Брекзит без договорка, написа в. "Файненшъл таймс ". Членове на лобистката "Група за европейски проучвания " (European Research Group, ERG), формирана от консервативни депутати, обявиха, че в случай че Брекзитът бъде отсрочен, те повече няма да гласоподават по държавното законодателство - стъпка, която може да сковава кабинета на Мей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР