и кето диетата вървят заедно? Не, ако си мислите, че

...
и кето диетата вървят заедно? Не, ако си мислите, че
Коментари Харесай

Веган диета или кето, кое е по-ефикасно?

и кето диетата вървят дружно? Не, в случай че си мислите, че това е по този начин, забравете го. Двата метода на хранене са супер разнообразни. Веганството се концентрира основно върху растителните храни, а при кето диетата се ядат доста мазнини и малко въглехидрати. 

Независимо от разликите, двете диети са свързани с намаляване. Така че, в случай че се пробвате да отслабнете, коя от двете диети да изберете?

Първо: какво съставлява кето диетата и какво съставлява веганството?

Кето диета (или " кетогенна диета " ) е проект за хранене, който се концентрира върху минимизирането на приема на въглехидрати и повишение на приема на мазнините. Идеята е да поставите тялото си в положение, наречено кетоза, което значи, че то употребява мазнините като форма на сила.

Тялото и потребностите на всеки човек са разнообразни, само че това нормално значи да получавате 60 до 75 % от калориите си от мазнини, 15 до 30 % от калориите си от протеини и 5 до 10 % от калориите си от въглехидрати. Това значи също, че консумирането на плодове (и въглехидрати, като картофи и тиквички) също се понижава, защото захарта = въглехидрати.

Веганството е много различно- отстраняват се всички животински артикули от диетата ви, в това число месо, птици, риба и млечни артикули. Диетата се концентрира върху растителните храни и, почтено казано, няма значение какъв брой въглехидрати ядете.

И по този начин, коя диета е най-подходяща за намаляване?

Зависи. Независимо коя от двете диети изберете, има значение какво сте яли преди този момент. Например, в случай че изберете кето диетата, а преди този момент сте яли супер доста въглехидрати, ще влезете в кетоза по-бързо и ще свалите доста килограми. 

Същото значими, в случай че изберете веганството, а преди този момент сте яли доста месо и млечни артикули.

И въпреки всичко, кето диетата е по-добра за намаляване. Чрез заместването на множеството въглехидрати с протеини, някои хора постоянно се усещат по-сити, спрямо други диети, в това число веганската диета. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР