И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна днес, 16.11.2023 г.,

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна днес, 16.11.2023 г.,
Коментари Харесай

Сарафов на среща с посланика на Испания

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов се срещна през днешния ден, 16.11.2023 година, с посланика на Кралство Испания в София Н. Пр. Алехандро Поланко.

В рамките на срещата бе разисквана декларираната от Испания поддръжка за присъединение на България към Шенген, което е и един от целите на актуалното испанско председателство на Съвета на Европейския съюз, като бе изтъкната значимостта на това присъединение за подсилване на европейското единение, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сред дискутираните тематики бяха и идните промени в Конституцията на Република България, свързани със правосъдната власт, както и битката с трансграничната проведена престъпност, корупцията и тероризма.

В хода на диалога сред българския основен прокурор и испанския дипломат бяха изтъкнати обичайно положителните връзки и чудесно съдействие сред правоприлагащите и правоохранителните органи на двете страни.

Борислав Сарафов удостовери гoтoвнocттa нa бългapcĸaтa пpoĸypaтypa зa aĸтивнo cътpyдничecтвo c eвpoпeйcĸитe пapтньopи във вpъзĸa c aĸтyaлнaтa мeждyнapoднa oбcтaнoвĸa и пpoизтичaщитe oт нeя пpeдизвиĸaтeлcтвa пpeд пpaвoприлагащите opгaни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР