И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния
Коментари Харесай

Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите по пътя

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов организира работно заседание с основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и с изпълнителния шеф на Национална организация за приходите Румен Спецов, на което бяха набелязани ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи, породени от систематични извършители на пътя, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

Изразено бе общо мнение, че е нужен институционален отговор по отношение на водачите на коли, които целеустремено нарушават разпоредбите за придвижване, демонстрирайки очевидно пренебрежение към обществото и законоустановените правила чрез разпространението на фотоси и видеосъдържание на шофиране с неведнъж превишена от допустимата скорост и други

Предстои в къси периоди органите на Министерство на вътрешните работи да открият и изготвят база данни на водачи на коли, които неведнъж са нарушавали разпоредбите за придвижване по пътищата. За задачата ще се употребява както системата на " Пътна полиция “, по този начин и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция " Пътна инфраструктура “. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на " Пътна полиция “ - Министерство на вътрешните работи и на районните инспектори за неотложно определяне на водачите на МПС, чиито нарушавания са документирани и оповестени в разнообразни онлайн платформи, с цел да бъдат глобени съгласно нормативната уредба.

В хода на диалога бе обърнато особено внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни катастрофи, породени от водачи на коли, които ръководят първокласни коли,  без да е открит произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов се сплотиха към общото мнение за нуждата от самодеен метод от страна на приходната администрация, в това число осъществяването на проверки на притежатели и ползватели на първокласни и мощни коли, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР